Foto: Paul H.

Noordwijk – Minstens zes winkels op het Vuurtorenplein zijn gekraakt. De winkels die nog in gebruik zijn als snackbar of toeristenwinkel zijn onaangeroerd gebleven. De winkels zijn eigendom van Ronnie van de Putte of een aan hem gerelateerd bedrijf. Het plein zelf is van de gemeente Noordwijk. Sommige krakers zitten er volgens eigen zeggen al vanaf augustus. De krakers zijn grotendeels afkomstig uit Noordwijk. Als reden voor het kraken geven ze de hoge woningnood. In een reactie meldt de gemeente dat ze al langer bekend zijn met de aanwezigheid van krakers op het Vuurtorenplein en dat ze gezamenlijk met de eigenaar van de winkels kijken hoe ze de krakers er uit kunnen halen.

Toeval wil dat er in Wassenaar woensdagavond een hoorzitting was over een ander eigendom van Van de Putte, het monumentale huize Ivicke. Daar werd gesteld door Van de Putte dat hij het gebouw niet kan opknappen zolang het gekraakt is.

Een ander eigendom van Van de Putte, het terrein aan de Zeereep waar villa de Vierwinden stond, is verkocht en men is daar begonnen met bouwwerkzaamheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in