Lisse – Speelronde 12 stond deze week op het programma in de Nationale Petanque Competitie.

Middenmoter LBF1 ontving in de 2e divisie het tegen degradatie strijdende team Fôlatre uit Pijnacker. Na het gelijke spel in de eerder confrontatie dit jaar, was LBF1 er op gebrand deze editie winnend af te sluiten. Na een goede start, wist het team uit Pijnacker door twee overwinningen in de triplettenronde de wedstrijd weer spannend te maken. Mede door de goede doubletten ging de thuisploeg er uiteindelijk met een 5-3 overwinning van door.

Ook LBF2 ontving een ploeg die strijdt tegen degradatie. Bulderbaan1 uit Amstelveen kon over de hele partij gezien geen vuist maken tegen de ploeg uit Lisse.  Na de eerste goede doubletten van de thuisploeg ging het in de triplettenronde gelijk op. De laatste doublettenronde zorgde er voor dat er uiteindelijk een 6-2 eindstand in het voordeel van LBF2 op het bord stond.

LBF3 moest zich veilig zien te spelen tegen rode lantaarndrager Zoetermeer 2. Het bezoekende team kwam goed uit de startblokken waar door de Lissenaren in de achtervolging moesten. Ze wisten zich goed te herstellen en uiteindelijk een 4-4 gelijkspel uit het vuur te slepen. Voor LBF3 was dit genoeg om zich veilig te spelen. De zorgen van Zoetermeer2 zijn hiermee nog niet verdwenen.

LBF4 moest zich in een uitwedstrijd tegen Les Bohémiens uit Amsterdam revancheren voor het verlies van de vorige speelronde tegen de mede-koploper. De Amsterdammers waren de bovenliggende partij waardoor LBF4 de wedstrijd met een 3-5 nederlaag afsloot. Door het verlies is het gat met de koploper gegroeid en moet de ploeg zich richten op de tweede plaats.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in