Noordwijk – NOVO heeft de eerste winst van 2018 geboekt. Ze waren te sterk voor de volleyballers van US uit Amsterdam. Aan het begin van het seizoen moesten de Noordwijkers nog hun meerdere erkennen in US, dat momenteel derde op de ranglijst staat. In de eigen sporthal bleek NOVO de wedstrijd wel naar zich toe te kunnen trekken.
De heren uit Amsterdam traden zaterdag aan met invallers uit het 2e team, maar ook in die samenstelling bleven zij het NOVO erg moeilijk maken. Dat bleek al in de 1e set waar een gelijk opgaande stand leidde tot een moeizame 26-24 overwinning voor NOVO. Het Noordwijkse team wist door te zetten in de 2e set en dankzij een serviceserie van Gijs Paulides konden zij uitlopen naar 21-17. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven en NOVO won de 2e set met 25 -21. Ook de derde set liep NOVO goed uit, maar op dat moment verzwakten de spelers. Ook met wissels kon coach Kees van de Meent de scherpte er niet meer in krijgen en doordat de Noordwijkers te veel fouten maakten, gaven zij US de gelegenheid de set te pakken met 21-25. Halverwege de 4e set vond Tom van de Meer het welletjes en serveerde 12 punten achter elkaar. US kon niet meer goed terug  komen en NOVO sloot de wedstrijd overtuigend af met 25-16. Het betekende een goed begin van 2018 en met deze winst is het bezig om op te klimmen in de competitie.
Volgende week mag NOVO 2 maal achter elkaar tegen de koploper Protos: op zaterdag uit in Utrecht en maandag de 22e thuis om 21:30 op sportpark Duinwetering. Beide beloven mooie wedstrijden te worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in