Noordwijk – Na de afgelopen weken tegen sterke teams gestreden te hebben, stond zaterdag de wedstrijd tegen het laaggeplaatste Focus uit Etten-Leur op het programma. Fluks won met 14-3.

Tegen een op papier mindere tegenstander ligt onderschatting op de loer, dus coach Enrico Mud had zijn team op scherp gezet. Daardoor kwam Fluks goed uit de startblokken met twee snelle scores van Maurits van der Vos. In de daaropvolgende minuten werd niet gescoord maar daarna kwam Fluks pas echt op stoom. Twee snelle scores van Demi van Duin leidden het begin in van een zeer sterke periode met goed aanvallend spel en sterk verdedigend werk. Via scores van Sanne Koch, Joek Kwakernaak en opnieuw Demi van Duin liep Fluks uit naar maar liefst 9-0. De aanval van Focus was machteloos tegen de sterke verdediging van de Noordwijkse korfballers. Pas vlak voor rust wisten de gasten tot score te komen. De teams gingen aan de thee bij een 10-2 ruststand.

Zo goed als Fluks in het eerste bedrijf speelde, zo moeizaam verliep de 2e helft. Focus was scherper in de verdediging, en bij Fluks liep de aanval niet meer. Veel slordig balverlies, en het scoren lukte slechts af en toe, wat leidde tot frustratie bij de blauw-witten. Door de mindere scores werd er weinig gewisseld van vak en moest er ingegrepen worden. Pas laat (wellicht te laat) greep Enrico Mud in door Marlou Passchier en later ook Wouter Westgeest in te brengen. Westgeest wist zijn korte invalbeurt nog wel op te fleuren met een late score, maar na afloop overheerste toch de teleurstelling van een matige 2e helft. Aan de andere kant kon tevreden teruggekeken worden op een zeer sterk eerste bedrijf, waardoor de overwinning geen moment meer in gevaar kwam. Eindstand 14-3. Scores van Fluks: Demi van Duin (4), Maurits van der Vos (3), Jan Passchier en Sanne Koch (beiden 2), en Joek Kwakernaak, Sebastiaan Mud en Wouter Westgeest (allen 1).

Volgende week speelt Fluks de uitwedstrijd tegen Oranje Zwart/De Hoekse in Westmaas.

Na afloop van deze wedstrijd organiseert Fluks ‘s-avonds de oefenwedstrijd tussen de meervoudig Nederlands kampioen TOP en LDODK. Deze wedstrijd, die gespeeld wordt in de hal aan de Duinwetering en begint om 19:30, is gratis toegankelijk en een mooie gelegenheid voor iedereen om deze 2 topteams aan het werk te zien in hun voorbereiding op het zaalseizoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in