Noordwijk – De stoom komt uit de oren van enkele inwoners, vanwege het gemeentelijke beleid ten aanzien van parkeerplaatsen.

,,We zijn zo ontzettend boos over het (niet kunnen) parkeren in Noordwijk-Binnen. Het is gewoon niet meer te doen; we hebben weer een bekeuring gekregen omdat we spullen moesten laden en lossen voor onze winkel in de Kerkstraat’’, schrijft een ondernemer in een brief aan het college van burgemeester en wethouders. Hij wijst er op, dat er geen andere mogelijkheid is om de eigen winkel te bevoorraden.

Er zijn al weinig parkeerplaatsen en het tekort loopt almaar op door de coronabeperkingen. Door de corona werkt iedereen thuis. De weekmarkt op het Kloosterplein veroorzaakt ook een gigantisch parkeerprobleem, want hierdoor worden elke donderdag bijna alle parkeerplaatsen op het parkeerterrein in beslag genomen. Dat de gemeenteraad onlangs heeft ingestemd met het verlagen van parkeernormen voor sociale woningbouw noemt de briefschrijver ‘schandalig’.

8 REACTIES

 1. Dat fout parkeren NOG VEEL HARDER AAN PAKKEN maar je heb gelijk over minder parkeer plaatsen bij sociale woning bouw dit is pure discriminatie .Dus als je een koop woning heb heb je recht op een parkeer plaats .En een huur woning moet je maar gaan zoeken in het dorp .Nee deze gemeente zorgt alleen voor parkeer plaatsen voor vreemde lui dat mag miljoenen kosten .Vergeet niet dat elke NOORDWIJKER BELASTING BETAALD .Het niet alleen maar halen en niks terug doen .Het is gewoon schandalig om zo iets te zeggen .

 2. Dat fout parkeren NOG VEEL HARDER AAN PAKKEN maar je heb gelijk over minder parkeer plaatsen bij sociale woning bouw dit is pure discriminatie .Dus als je een koop woning heb heb je recht op een parkeer plaats .En een huur woning moet je maar gaan zoeken in het dorp .Nee deze gemeente zorgt alleen voor parkeer plaatsen voor vreemde lui dat mag miljoenen kosten .Vergeet niet dat elke NOORDWIJKER BELASTING BETAALD .Het niet alleen maar halen en niks terug doen .Het is gewoon schandalig om zo iets te zeggen .

 3. Kom op mensen wij zijn een KUUROORD geworden en dat moet de gewone man zich en beetje schikken. Ook het verhogen van de parkeertarieven is zo,n prima voorbeeld. Minder eigen mensen die de auto nodig hebben om toch even naar het dorp of een kopje koffie op het strand te kunnen drinken moet gewoon ontmoedigd worden. Zo komt er veel meer ruimte voor de toerist van buitenaf! Lev de fusie. Weet u het nog ; de fusie zou GEEN EXTRA lasten voor de inwoners betekenen. O ja de OZB gaat ook nog omhoog met 43%.
  Een tip; denk bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen HEEL GOED na welk vakje u rood kleurt.
  Wiliam

 4. Waarom op Noordwijk wel betaald parkeren en niet in
  Noordwijkerhout en de Zilk ?
  We hebben allemaal al mee betaald doormiddel van wegenbelasting
  en andere belasting aan het aanleggen van de wegen en parkeerplaatsen,
  die zijn al van de burgers en niet van de gemeente !
  En over het fout parkeren, soms kan je niet anders het is net als met woonruimte
  er is ook een tekort aan parkeerplaatsen omdat de bollengrond heilig is verklaard
  en er steeds meer mensen bij komen uit andere plaatsen.

 5. Het is inderdaad een drama parkeren in Noordwijk Binnen, maar de Gemeente is blind en doof voor de reacties van de bewoners. De weekmarkt heeft een enorme impact op het toch al bestaande parkeerprobleem rond de Kerkstraat voor de bewoners.
  Bestuurders van Noordwijk wordt wakker!!!

 6. Volgens wethouder v/d Hark is het voor mensen die minder dan €35.000 verdienen moeilijk om er auto op na te houden er wonen dus in en rondom de Kerkstraat veel mensen die meer dan dat bedrag verdienen ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in