Wonen centraal bij werkbezoek Tweede Kamerlid

Teylingen – Wonen was het thema van het werkbezoek dat CDA-Tweede Kamerlid Julius Terpstra vrijdag bracht aan CDA-Teylingen.

Aanleiding is de Teylingse Woonvisie 2020 – 2024, die op 24 september door de gemeenteraad wordt vastgesteld. Ook directeur-bestuurder van wooncorporatie STEK, Hans Al, was uitgenodigd. Samen met leden van CDA-Teylingen fietsten Al en Terpstra langs een aantal bouwlocaties in Voorhout, Sassenheim en Warmond en werd er gesproken over de voorwaarden die nodig zijn voor het bouwen van betaalbare en duurzame woningen.

In Teylingen is een groot gebrek aan betaalbare (sociale) huur- en koopwoningen. Ook vindt er te weinig doorstroming plaats. Volgens CDA Teylingen moet scheefwonen worden tegengegaan en moet er flink worden bijgebouwd, bij voorkeur betaalbaar en duurzaam.

1 REACTIE

  1. Zoek eens het verhaal achter scheefwonen. Zit zelf niet voor de lol met ieder jaar 6,5% huurverhoging. Na een dubbele hersenbloeding bedraagt mijn huur de helft van mijn overgebleven inkomen en is inmiddels te hoog voor huurtoeslag. Nooit een woning kunnen kopen, omdat mijn in 2017 overleden fantastische knappe vriendin jarenlang aan borstkanker leed. Dan ben je niet welkom bij een bank. Altijd hard gewerkt, maar nergens welkom en binnenkort op straat. Mijn lieve Nina maakt het gelukkig niet meer mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in