Tekening: gemeente Noordwijk

Noordwijk – De gemeente Noordwijk wil door een wijziging van de Omgevingsvisie zijn voorkeursrecht voor grondaankopen (VGA) verlengen in het gebied Achterweg en Vinkeveld-Zuid. Na 2030 hoopt de gemeente daar sociale woningen te realiseren. Het voorkeursrecht bepaalt dat grond alleen mag worden verkocht aan de gemeente of na toestemming van de gemeente.

GroenLinks en PvdA vonden het wijzigen van de Omgevingsvisie en verlengen van de VGA riskant. De wijziging is niet zomaar terug te draaien en de gemeente loopt een groot financieel risico, omdat de provincie toestemming weigert voor woningbouw.

De gewijzigde Omgevingsvisie werd dinsdag tijdens de raadsvergadering met een ruime meerderheid (20-4) aangenomen.

2 REACTIES

  1. Gisteren, dinsdagavond, de gemeenteraadsvergadering online gevolgd. De vergadering verliep vlotjes en was rond 10.15 uur afgelopen. Had nog sneller gekund, ware het niet dat meneer Koppel de zaak vertraagde door onnodige en lange interpellaties. Meneer Koppel doet me denken aan een kind dat zijn zin niet krijgt en blijft doordreinen.

  2. Hoe lang gaat dit weer duren de mensen hebben toch geen vertrouwen meer in die lui op dat gemeentehuis .Er zal wel weer wat uit die toverdoos van dat CDA komen wat zullen die weer verzinnen.Dit is al weer een plan wat de gemeenschap een hoop geld gaat kosten.2030 en als het misgaat zijn de vogels gevlogen Boekorstnoord is in 2008 aangekocht er staat nog geen huis wat denkje wat dat al gekost heeft en dan te durven zeggen we gaan daar socialewoningen bouwen hoe durven jullie .Het zal straks wel zo zijn dat het geweldige gladiolen grond is stelletje leugenaars.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in