Maandagsewetering bestemd voor vrachtwagenverkeer.Foto Google Streetview

Noordwijkerhout – Aan de Maandagsewetering 82 mogen ‘tijdelijke arbeidsmigranten’ gehuisvest worden. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

De eigenaar van het perceel had hier een principeverzoek voor ingediend bij de gemeente en de reacties van het gemeentebestuur zijn positief. Het college zegt haar medewerking toe aan het verlenen van een omgevingsvergunning voor de huisvesting van deze tijdelijke arbeidsmigranten. Het gaat om toestemming voor het laten wonen van maximaal 8 arbeidsmigranten in de bestaande agrarische bedrijfswoning.

Wel moet de aanvrager aan alle bouw- en omgevingseisen voldoen.

4 REACTIES

 1. Beste Dave, de gemeente bouwt niet!
  Die verschaft alleen de vergunning aan de eigenaar van de grond om 82 arbeidsmigranten te huisvesten (of 8 in de bestaande agrarische bedrijfswoning, dat is een beetje onduidelijk BO).

  Ik hoop ook van harte dat de gemeente ooit de kans krijgt om alle (eigen) spoedzoekers en woningzoekenden “weg” te werken.
  Dat ze zich dat lot aan moeten trekken, ja! Maar het is toch niet aan de gemeente om maar een huis klaar te hebben als een stel besluit uit elkaar te gaan bijv.
  Dus mijn vraag is dan: wat is een spoedzoeker?! Hoe is deze spoedzoeker geworden? Kan een spoedzoeker een redelijke normale huur betalen?

 2. Beste Rick

  De groep spoedzoekers is in deze brede definitie zeer uiteenlopend. Er kan gedacht worden aan
  mensen die wegens scheiding moeten verhuizen of thuiswonende jongeren die in een onhoudbare
  situatie zitten (Van Daalen, Kromhout & Zeelenberg, 2008), maar ook aan “starters, mensen die voor
  een nieuwe baan pas naar een andere stad zijn verhuisd en ZZP-ers”

 3. Allemaal economische belangen en centen in het laatje voor de gemeenten. Maar voor de eigen woningzoekenden zorgen, ho maar. Er mag zelf niet tijdelijk in een recreatiewoning worden gewoond. En de nieuw vrijkomende huurwoningen zijn véééls te duur, denk aan zo’n € 650,-. Schandalig, je kan beter naar Friesland of Twente verhuizen. Dan kunnen alle rijke stinkerds naar Noordwijk en Noordwijkerhout verhuizen en worden Noordwijk (Noordwijkerhout) een gemeente ‘op stand’, een soort Bloemendaal. Als geboren en getogen Bollenstreker met een laag inkomen heb je het nakijken. De gemeente interesseert het in ieder geval geen zier en is er niet voor ons. Zie De Monitor, de naakte feiten https://www.facebook.com/436101979807727/posts/2911539482263952/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in