Bollenstreek – De Leeuw Makelaardij heeft woningmarkt in de regio in het derde kwartaal in beeld gebracht. De conclusies voor de kernen in de Bollenstreek:

Lisse

Net als in de overige gemeenten van de Duin- en Bollenstreek is er in Lisse een zeer grote vraag naar betaalbaar aanbod zoals appartementen en tussenwoningen. Ook hoekwoningen zijn populair. Er is een oververtegenwoordiging van vrijstaande woningen in het aanbod, waardoor er in dit segment sprake was van een kopersmarkt. Hoewel de krapte groot is, loopt de verkooptijd in Lisse langzaam op. Wellicht is er sprake van de eerste tekenen van een kenterende markt.

Hillegom

Hillegom, oplopende prijzen, maar nog steeds een betaalbare enclave in de Duin- en Bollenstreek Ook in Hillegom is de krapte in de meer betaalbare marktsegmenten onverminderd groot. Hoewel het prijsniveau in een aantal segmenten opliep, blijft het prijsniveau in Hillegom in vergelijking met dat van de rest van de Duin- en Bollenstreek aantrekkelijk. Voor appartementen werd dit kwartaal €225.000 betaald, voor tussenwoningen €310.000. Laatstgenoemde prijs was een record voor Hillegom, maar vanuit het perspectief van inwoners van Katwijk of Teylingen blijft het prijsniveau van Hillegom aantrekkelijk.

Noordwijk

Noordwijk, exclusieve nichemarkt waar de brede vraag zorgde voor nieuwe prijsrecords Het aanbod in Noordwijk bestaat voor 60% uit de veel gevraagde woningtypen appartementen en tussenwoningen, maar ook naar het meer exclusieve aanbod bestaat op de woningmarkt in Noordwijk een sterke vraag. Halfvrijstaande woningen werden hier sneller verkocht dan tussenwoningen of appartementen. De meeste meterprijzen waren hier hoger dan waar dan ook in de Duin- en Bollenstreek.

Noordwijkerhout

Noordwijkerhout, oplopende prijzen in een verhoudingsgewijs betaalbare lokale markt. De woningmarkt in Noordwijkerhout is in veel opzichten tegenovergesteld aan die van Noordwijk. Noordwijk behoort tot de minst betaalbare gemeenten van de Duin- en Bollenstreek, Noordwijkerhout met Hillegom tot de meest betaalbare. Het is niet voor niets dat Noordwijkerhout populair is bij de eigen inwoners, maar ook bij kopers uit Noordwijk en Hillegom. In de markt voor vrijstaande woningen is sprake van evenwicht.

Sassenheim

Sassenheim, krapste markt van Teylingen met snelle verkooptijden ondanks iets hoger prijsniveau Het tekort aan aanbod in de bestaande bouw en in de nieuwbouw zorgt in Teylingen voor een grote krapte die tot uiting komt in oplopende prijzen en snelle verkopen. Sassenheim lijkt populairder te worden bij woningzoekenden uit Leiden. In het segment van vrijstaande woningen is sprake van een kopersmarkt.

Voorhout

Voorhout, nieuwbouwaanbod leidt tot normalisatie van de marktverhoudingen Wat nieuwbouwaanbod doet met de marktontwikkelingen in de bestaande bouw, is goed zichtbaar in Voorhout. Het woningaanbod in Voorhout herstelde tot aan het niveau van begin 2016. In alle segmenten van de markt is sprake van een evenwichtige markt. Hoewel er nog steeds sprake is van prijsstijgingen en woningen nog steeds vlot worden verkocht, was de hectiek op de markt in Voorhout gedurende het derde kwartaal sterk genormaliseerd.

Warmond

Warmond, exclusieve nichemarkt met meerdere gezichten Het aantal transacties in Warmond bleef beperkt. Er werden niet of nauwelijks woningen verkocht in het meer exclusieve segment. Alleen de appartementenmarkt was te karakteriseren als een sterke verkopersmarkt. In de andere marktsegmenten was ofwel sprake van weinig dynamiek (halfvrijstaand, vrijstaand) of sprake van een evenwichtige markt (tussen- en hoekwoningen).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in