Woningruiltransactie bij oververhitte woningmarkt

Noordwijk – Makelaardij Van Wijk heeft de eerste woningruiltransactie uitgevoerd. De eigenaren van een appartement in de Kerkstraat en een huis aan de Spoelhoren kochten daarbij elkaars woning.

Mensen die groter of juist kleiner willen gaan wonen grijpen vaak mis op de huidige oververhitte en krappe woningmarkt. Een woningruiltransactie kan dan uitkomst bieden. Makelaardij Van Wijk koppelt via een matchingsysteem de woonwensen van verschillende zoekers aan elkaar. Partijen kopen op basis van normale voorwaarden elkaars huis. Ze betalen een marktconforme prijs zonder overbieden. Een woningruiltransactie kan vaak snel worden geregeld en bespaart de kosten van een verkoopmakelaar.

Ook tijdens de financiële crisis bleek deze werkwijze succesvol te zijn.

5 REACTIES

    • Evert Jan,
      Wij hebben voor onze aankoopklant opgetreden en de verkoper in deze handelt zelf of schakelt zijn eigen makelaar in. Natuurlijk zijn voor onze werkzaamheden kosten verschuldigd. Beide partijen waren al langere tijd zelfstandig op zoek zonder resultaat. Na onze oproep binnen 4 weken twee tevreden woningeigenaren. Lijkt ons een ‘Win Win’ situatie. Gr. Makelaardij Van Wijk

  1. Het is geen doen, nu zijn 2 partijen geholpen. In de tijd dat je nog kon onderhandelen kon je ‘makelaarmuiten’ je bied de makelaar een X bedrag naar rato deze de prijs voor jou kon laten zakken. Dus dat deze naast de verkoopcourtage ook geld van de koper kreeg als er gezakt kon worden. Die tijd is voorlopig helemaal voorbij.

  2. Wat een reclamepraatje. Wat voor nieuws brengen jullie morgen? De bakker die een broodje verkoopt aan de slager die op zijn beurt een rookworst aan de bakker mag leveren? Boven dit bericht had ‘Advertentie’ moeten staan want dat is het gewoon, een promo praatje voor de makelaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in