Noordwijk – Opnieuw is er landelijke aandacht voor het woningtekort in Noordwijk. Op haar website vraagt De Monitor, het onderzoeksplatform van KRO-NCRV, mensen die ervaring hebben met het woonbeleid in Noordwijk zich te melden: https://demonitor.kro-ncrv.nl/artikelen/moeder-en-dochter-noodgedwongen-in-illegale-onderhuur-moeten-we-dan-onder-een-brug-gaan-slapen

Aanleiding is het verhaal van spoedzoekers Charlotte Meiland en Cindy van Wieringen, die na een echtscheiding geen betaalbare woonruimte konden vinden in de gemeente Noordwijk. Kopen kunnen ze niet; de gemeente kan niets betaalbaars aanbieden en verwijst naar de dak- en thuislozenopvang in Leiden.

Beide dames hebben inmiddels een gesprek gehad met vertegenwoordigers van woningstichting Sint Antonius van Padua. Dit resulteerde in een brief met vragen aan het college. Zo willen de spoedzoekers weten welke stukken grond door de gemeente zijn aangewezen voor woningbouw op korte termijn. Ook vragen ze wat de gemeente gaat doen om de communicatie tussen woningstichting en spoedzoeker te verbeteren.

10 REACTIES

 1. Misschien moet er nu ook eens gedacht worden dat (geboren) Noordwijker(st)ers hier eens voorrang krijgen boven de vele import Nederlanders!

  • Waar moeten de zogenaamde import Nederlanders die veelal voor zonsopkomst de deur uitgaan om te werken op het land dan wonen? Sommigen moeten vanuit West Friesland elke dag komen, dat is ook onmenselijk. Gun de hardwerkende landbouwer ook een dak boven hun hoofd

 2. Heel fijn dat er mensen die boel eens flink opschudden .
  Maar zij hebben idd een mega probleem nu omtrent woonruimte.
  Ze zijn OUT , doen niet meer mee!!!!
  Als ze het niet kunnen betalen , dan kunnen zij ook gewoon achteraan sluiten.
  Urgentie ga je never krijgen voor scheiden , meschien krijgen ze in de loop der tijd kanker door alle frustratie, maar zelfs dan acht ik de kans heel klein dat je in Noordwijk kan wonen dmv urgentie .
  De enigste manier om in Noordwijk te wonen , is er niet . En als die er wel is , dan is het niet zuiver.
  Ik spreek uit ervaring , maar ik sta nu vijf jaar op de wachtlijst, heb me inkomen naar een minimum gebracht . Heel belangrijk , anders vis je alsnog naast het nest .
  Ik heb goede hoop voor een flat bij Willem over ongeveer 2 jaar .
  Went wel zwerver zijn, positieve is dat heel veel vrije tijd hebt , omdat je ook maar weinig werkt, want tja , het motiveert ook niet echt allemaal.

 3. Betaalbare woningen bouwen voor in Noordwijk geboren jongeren is al tientallen jaren niet meer aan de orde, in offem zuid de laatste , waarop 500 !!!! gegadigden zich melden, dat geeft toch een doelgroep aan lijkt mij, maar duur, duur, duur bouwen voor……..?
  Al de mogelijke mantelzorgers voor de ouderwordende noordwijkers wonen buiten
  hun geboortedorp, dure wmo straks, en een hoop eenzame mensen nu al, Noordwijk loopt vol met gegoede mensen van elders, maar het hart en de binding met Noordwijk verdwijnt, uitstervingsbeleid……

 4. Noordwijk heeft totaal geen aandacht voor de starters.
  Heb een zoon van 25 die graag een woning wil hebben samen met zijn vriendin.
  Hebben samen een baan dus vast inkomen huurhuis verdienen ze teveel, vrije sector dat is abnormaal hoog, kopen ze zijn denk al 15 keer overbiden er word hier voor een appartement met 2 slaapkamers boven de 250.000 neergeteld. Iets betekenen voor de jonge noordwijkers nota bene geboren hier doen ze geen fluit wat er aan nieuwbouw wordt gebouwd is qua prijs niet te betalen. Starters daar is helemaal niets voor ja voor de 2 a 3 maal modaal is genoeg. Noordwijk moest zich als gemeente diep schamen.

 5. Ik ben een geboren en getogen Noordwijker en dat maakt me trots.., al wordt dat gevoel zoals het nu al jaren gaat met Noordwijk wel steeds minder. 🙁
  Dit heeft natuurlijk een rede! En dat is omdat ik Noordwijk gewoon kei hard zie afglijden op vele gebieden.

  Hier en daar is het gewoon een grote bende! Wegen zien er niet meer uit, verpauperde gebouwen en De Grend, het Vuurtorenplein, de Boulevard en de Hoofdstraat beginnen er steeds somberder uit te zien.
  Ik weet daar gaat het hier niet om in dit stukje, maar wilde het toch even gezegd hebben.

  Maar over de woningbouw en dan bedoel ik vooral voor starters is het inderdaad een heel groot probleem! Ik heb het geluk gehad dat ik 10 jaar geleden na mijn scheiding een eigen huis kon kopen, (ook alleen met behulp van een overwaarde op mijn vorige woning) maar voor de jongeren van tegenwoordig is dit simpelweg niet meer mogelijk.
  Je moet haast een topfunctie in het bedrijfsleven of een mega zak met spaargeld hebben om iets voor jezelf te kunnen kopen.

  De plekken waar nieuwbouw woningen geplant worden gaan de prijzen door het plafond. De gemiddelde woning kost ver boven de 3,5 ton, iets wat voor een starter simpelweg niet op te hoesten is.
  Toch kwam Noordwijk op het idee om in Offem-Zuid starters woningen van 2 ton te bouwen.
  Top.., erg leuke huizen, alleen waarom maar een stuk of 18???
  Waarom laten ze er niet gelijk 100+ van bouwen!

  Ik krijg steeds meer het idee dat ze van Noordwijk een 2e Wassenaar, ’t Gooi of Aerdenhout willen maken. Op de plek van het oude Bollenbad bijvoorbeeld.., worden huizen gebouwd van boven het miljoen of appartementen ver boven een half miljoen. Waarom zo duur??

  Huurwoningen is voor starters ook geen optie, want die zijn er simpelweg te weinig, de wachtlijst veel te lang en een woning die vrijkomt gaat soms gelijk door naar asielzoekers of werk-immigranten om het zo maar te noemen.

  Noordwijk “wordt wakker en open je ogen”. Jaag de jongeren niet weg uit hun zo geliefde dorp!
  Neem een voorbeeld aan Katwijk! Daar zijn ze in mijn ogen een heel stuk beter bezig.
  Huurwoningen in veelvoud voor wie niet kan of wil kopen, ze bouwen meer betaalbaar nieuwbouw woningen en alles wordt opgeknapt en goed onderhouden.
  Ook het parkeren onder de duinen op de boulevard is een top idee geweest. Waarom denken ze hier in Noordwijk maar niet verder dan hun neus lang is??
  Ik begrijp ze hier i.i.g. echt niet meer en hoop dat hun ogen snel een keer goed en wijd open gaan! WAKKER WORDEN GRAAG!!

 6. Ik ben 48 jaar getrouwd toen was het ook al zo dat je geen huis kom kopen er is in de jaren niks veranderd het maakt ook niet uit wat je gaat stemmen .Maar een ding weet ik zeker Geen VVD want die verkopen Noordwijk alleen maar En het CDA kan je ook al niet meer vertrouwen want die vinden bollen grond belangrijker dan huizen voor gewone mensen .Het is ook geen wonder dat er geen sociale woningen verdwijnen als mensen uit hun huis in het Duinpark gaan gaat het van huur huis naar koop woning [email protected] lekker sociaal de woning stichting.Huizen aan de boerenburger weg worden ook verkocht zo hou je dus niks over .En voor die 12000000 mil die weg gegooid is had men heel veel huizen kunnen bouwen .Bedankt gem Noordwijk

 7. Deze twee dames zijn door hun scheiding in de problemen gekomen. 1 op de 3 huwelijken strand in een scheiding. WAAROM wordt daar GEEN BELEID voor gemaakt??? Naast de jongeren die een woning zoeken in Noordwijk is dit ook een belangrijke groep op zoek naar een woning. Vaak wonen de kinderen bij de moeder. Vrouwen krijgen minder betaald dan mannen in gelijke beroepen. Hoe komt dit toch zo ?? Zonder vrouwen zal er geen nieuwe generatie zijn !! Of is beleid er slechts voor 4 jaar ? Waar komt dit kortzichtige denken vandaan ?? Een gemeenschap met een eigentijdse samenstelling heeft de toekomst!! Hoogste tijd om wakker te worden en burgergericht te handelen, nu voor de bewoners van Noordwijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in