Noordwijk/Noordwijkerhout/De Zilk – In de gemeente Noordwijk dreigt een tweedeling in de maatschappij tussen hoge, midden en lage inkomens. Oorzaak: de huizenmarkt. Het was een van de zaken die uit een nieuw woonbehoefte-onderzoek kwam dat maandag door de politiek werd besproken. Onderzoeker Companen meldde het, maar ook directeur Welzijn van woningstichting Sint Antonius van Padua uitte dezelfde zorgen. Door het gebrek aan betaalbare woningen zijn er straks geen inwoners meer uit de middengroep en dat zijn mensen met beroepen die belangrijk zijn voor de samenleving. Tot 2030 zijn er tot 2580 woningen nodig, waarvan 1140 huurwoningen. Scheve zaken moeten ook aangepakt worden. Zo is er in De Zilk een straat met veel weduwen in eengezinswoningen die niet verhuizen omdat ze dan meer huur kwijt zijn. Een probleem waaraan volgens wethouder Salman wordt gewerkt. De uitkomsten van dit onderzoek worden verwerkt in de woonvisie. Daar staat dan in wat en wanneer moet worden gebouwd. Hieronder de presentatie.

4 REACTIES

  1. Ook in NWH vele ruime (lagere sociale huur) eengezinswoningen die bewoond worden door slechts één oudere. Gezin is al lang geleden uitvlogen. Kleiner wonen zodat het huis weer door een nieuw gezin betrokken kan worden? Nee, die mogelijkheid is er niet, en als wel dan veel duurder plus verhuiskosten! Dus die ouderen blijven zitten waar ze zitten. Wanneer hun huizen toch leeg komen worden deze uit de sociale woninghuur gehaald: verkocht of voor zgn. ‘middenhuur’ aangeboden.

  2. En als er een sociale huurwoning vrijkomt wordt de huur verhoogd naar vrije vestiging dus waar blijven die woningen .Niet bij de gewone mensen hier heeft de woning stichting ook een handje van .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in