Noordwijk – Vier dagen en nachten lagen de bewoners van de elf woningen van het Hofje aan de Losplaatsweg voor hun nieuwe onderkomens te wachten. Ze behoorden tot de gelukkigen, die daar een eigen huis konden krijgen. Maar inmiddels zuchten ze onder de overlast.

Namens de bewoners sprak een van de omwonenden dinsdagavond in bij de gemeenteraad. Hij gaf aan, dat er naast de 11 huizen in het karakteristieke hofje nog eens zeven woningen zouden komen. Maar die plannen werden uiteindelijk gewijzigd voor de komst van dertien appartementen. Echter, die appartementen zijn er ook nooit gekomen.

In plaats daarvan wordt het huidige pand gebruikt als bedrijfsverzamelgebouw en rijden auto’s, busjes en zelfs hele vrachtwagens af en aan. De omwonenden hebben aangeklopt bij de eigenaar van het pand en de projectontwikkelaar, maar beide partijen wijzen naar elkaar. Omwonenden wijzen er op dat de vergunning destijds is verleend voor één project in meerdere fasen. De bouw van woningen is wel uitgevoerd, maar de bouw van sociale appartementen niet. Bovendien klopt het aantal parkeerplaatsen nu niet. Omwonenden willen dat de gemeenten voor deze twee zaken in actie komt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in