Noordwijk – Het geduld van een groep woonwagenbewoners raakt op.

Zij pleiten al vijftien jaar voor de komst van een woonwagenpark in Noordwijk, maar tot nu toe is het gemeentebestuur niet met een concrete locatie gekomen. In een brief aan het college van burgemeester en wethouders schrijft een vertegenwoordiger van de woonwagenbewoners de frustratie van zich af.

,,Waarom is er wel plek voor een tijdelijke Schelft, arbeidsmigranten en spoedzoekers, die maar net komen kijken? We voelen ons benadeeld en achtergesteld, om van discriminatie maar niet te spreken.” Ze willen dat het college nu ‘daadkracht’ toont.

12 REACTIES

  1. De gemeente Noordwijk heeft al een woonwagenkamp in Noordwijkerhout. Een is meer dan voldoende, temeer als je weet wat voor een overlast dit kamp in de loop der jaren veroorzaakt heeft.

  2. Wat denken jullie van mensen die al jaren op een huis zitten gewachten worden die niet achter gesteld dus er zijn wel meer mensen die een woonplek willen hebben achter in de rij aansluiten .

  3. Slecht artikel…..slechte titel.
    Volgens mij gaat het juist om uitbreiding van het aantal woonwagenstandplaatsen in de Gemeente Noordwijk voor de woonwagen kinderen en kleinkinderen. Dit kon niet op de locatie in Noordwijkerhout daarom in Noordwijk.
    Dus de 15 jaar wie wordt bedoeld is denk dat er al 15 jaar gewacht wordt op woonwagenstandplaatsen voor de woonwagen kinderen. Ook de Gemeente heeft de zorgplicht om voor deze bevolkingsgroep uit te breiden zoals voor iedere woonvorm.

  4. Laat die woonwagen kinderen en kleinkinderen nu maar gewoon een huurhuis nemen of een woning kopen. Scheelt de gemeenschap een hoop kosten.

  5. Ik vind het woord woonwagen misleidend. Vroeger trokken de bewoners door het hele land met hun woonwagen b.v. kermis eploitanten. Nu zijn het complete bungalows die er op die parken verschijnen en heeft dit met woonwagens helemaal niets meer te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in