Warmond – Het Wereld Kampioenschap allround en het WK afstanden voor junioren werd dit weekend verreden in Tomaszów Mazowiecki in Polen. Yves Vergeer (WIJC, junior A) reed op de 5000m naar de mooie tijd van 6.39.58. Dat was een nieuw persoonlijk record voor Yves én een nieuw WIJC clubrecord.

De Rus Daniil Aldoshkin reed de beste tijd, 6.36.17, en was dus eerste, de zilveren medaille was voor Yves en brons was voor de Amerikaan Casey Dawson die finishte in 6.40.33.

Op zondag trad Yves met Harm Visser en Jarle Gerrits aan voor de ploegenachtervolging. Ze zetten een tijd van 3.55,88 op de klok. De Noren beten zich stuk op de tijd van de Nederlanders. In laatste rit kwamen de s teams van Japan en Rusland in actie. Beide ploegen gingen rap van start en waren sneller dan de Nederlanders. De Russen, met de winnaar van de 5km Aldoshkin, zetten nog een extra versnelling in. Zij wonnen dan ook het goud met een tijd van 3:52.39. De Japanners hielden met 3:55.17 genoeg over voor het zilver en voor de Nederlandse mannen was er brons.

Ook voor de afsluitende Mass Start was Yves Vergeer geselecteerd, hij reed samen met Harm Visser. Bij de dames waren er valpartijen geweest en uiteindelijk is die wedstrijd stil gelegd en na afloop van de race van de mannen overgereden. Visser en Vergeer konden zich buiten de eerste schermutselingen vooraan de koers houden. Ze schoven in de slotfase goed mee naar de kop van de wedstrijd, maar helaas viel Yves Vergeer in de voorlaatste bocht. Harm Visser werd daardoor gehinderd en zag zijn kans op een medaille rook opgaan. De eindsprint werd gewonnen door Tsubasa Harikawa uit Japan, die eerder al de 1500m had gewonnen. Gabriel Odor  uit Oostenrijk en Jaewan Shin uit Korea pakten zilver en brons.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in