Zaaien doet zoemen, wethouder Hooij zaait bloemzaden in het Kievitspark

Voorhout – Wethouder Heleen Hooij zaaide donderdag, op Nationale Zaaidag, bloemzaden in het Kievitspark in Voorhout. Deze dag is een initiatief van de Bijenstichting en de Stichting bijenvrienden.

In het Kievitspark zijn door werkzaamheden stukken grond die tijdelijk braakliggen. Totdat er op deze plekken weer geplant kan worden, beheert de gemeente deze stukken grond biologisch met tijdelijk groen. Zo wordt erosie tegengegaan, maar belangrijker nog: het tijdelijk groen biedt voeding aan bijen.”

De afgelopen jaren is het aantal bijen afgenomen doordat er niet genoeg voedsel voor ze is. Bijen zijn belangrijk voor het bestuiven van planten, daarom zijn we gebaat bij het inzaaien van nectarplanten. Deze planten zorgen ervoor dat de voedsel hoeveelheid weer toe kan nemen. Om de bijenstand verder te helpen verbeteren, werkt Teylingen ook mee aan het initiatief ‘Bijenlint Bollenstreek’ door het gemeentelijk groen hiervoor beschikbaar te stellen. Zo kan een lint gevormd worden door de bollenstreek met voedselrijke plekken voor bijen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in