Noordwijk/Noordwijkerhout/De Zilk – Het college van B&W laat inventariseren op welke rotondes in de gemeente onvoldoende ruimte is voor overstekende voetgangers om te wachten op fietsers.

Dat antwoorden ze op vragen van het CDA over de vernieuwde rotondes. Fietsers hebben daar nu voorrang, maar de zebrapaden worden niet doorgetrokken over de fietsstrook. Fietsers gaan hier dus vóór voetgangers. Op sommige plekken moeten overstekende voetgangers wachten op de rijbaan om passerende fietsers voor te kunnen laten gaan. Dit leidt volgens de partij tot gevaarlijke situaties.

Het college zegt hiervoor bewust te hebben gekozen, omdat het voor voetgangers gemakkelijker is om te stoppen en voorrang te verlenen dan voor fietsers. Waar nodig voor de verkeersveiligheid worden nog dit jaar de zebrapaden doorgetrokken, zo belooft het college.

5 REACTIES

 1. Wat een onzinnige, ook onlogische redenering. Bekijk het eens vanuit een voetganger: er komt een auto en een fiets aan. De auto rijdt een paar meter voor de fiets en stopt voor het zebrapad omdat de voetganger over wil steken. De voetganger denkt, fijn, ik steek over. Op dat moment wordt hij aangereden door de fietser die voorrang heeft!!

  Welke voetganger-die het nog na kan vertellen na de crash- vindt het vanzelfsprekend dat, als hij een zebra ziet, hij toch voorrang moet geven aan ander verkeer.
  En elke fietser weet: zebrapad = stoppen, dus die heeft daar geen probleem mee.
  De redenering van het College gaat nog meer mis, immers als je die redenering doorzet: het is voor voetgangers ook makkelijker om te stoppen dan het voor auto’s is. Laat die dus vooral doorrijden en schaf de zebra’s af!!

  Dus gemeente pas die zebra’s aan en ga wat nuttigs doen!

 2. Als een automobilist moet stoppen voor een zebrapad dan ook de fietsers stoppen. Diegene die de huidige situatie verzonnen heeft waarschijnlijk niet vooraan gestaan bij het uitdelen. Wanneer komen er eens mensen met verstand in de Voorstraat te zitten?

 3. Is dit wttelijk? Een zebrapad mag je toch niet zomaar “afbreken”. Deze behoren te lopen van de ene stoeprand naar de andere. Kan toch niet zo zijn, dat de automobilist netjes voor je stopt en dat je dan alsnog door een fietser overhoop gereden wordt? Waar zit jullie verstand?

 4. De term “zebrapad” kan echt niet meer in deze tijd. Dit is racistisch voor alle dieren die geen voorrang zouden hebben bij het oversteken. Graag de officiële term voetgangers oversteekplaats(vop)hanteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in