Foto: PR

Noordwijk – Een groep zendamateurs van VERON afdeling Leiden heeft deelgenomen aan een groot internationaal evenement. Tijdens het “International Ligthouse and Lightship Weekend” werd contact gelegd met een groot aantal vuurtorens en lichtschepen in het buitenland. Ondanks het feit dat vorige week is begonnen met de restauratie, konden de radioliefhebbers toch terecht in de Noordwijkse vuurtoren.

Het Noordwijkse monument staat in de steigers omdat de buitenkant volgens Rijkswaterstaat moet worden aangepast. Met toestemming van de overheidsinstantie konden de zendamateurs vanaf vrijdag weer gebruik maken van de toren. Ondanks de slechte condities door de slechte zonneactiviteit zijn er wereldwijd 253 verbindingen gemaakt. Hieronder vallen stations in Zuid-Afrika, het Arabische schiereiland, de Westelijke Sahara en (bijna) de westkust van de Verenigde Staten.

Toen het doek zondag van de vuurtoren afwaaide hadden de VERON-leden hun spullen al een tijdje opgeruimd. Meer informatie over de zendamateurs is te vinden op de website van de vereniging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in