Noordwijkerhout – De zendmast bij Dijkzicht mag blijven staan.

Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten naar aanleiding van vragen door Bruisend Noordwijk. De zendmast is in 2014 gelegaliseerd en het gezamenlijk vermogen van alle zendmastapparatuur ligt nog ruim onder de wettelijke norm van 4 kW.

De zendmast blijft er in ieder geval tot 2030 staan; daarna kan de termijn steeds met vijf jaar verlengd worden.

6 REACTIES

  1. Eigenlijk waren de vragen aan het college van B&W onnodig en door teveel van dit soort aanvragen bij Agentschap Telecom moeten zelfs vergunninghouders 79 Euro extra per vergunning voor inspectie betalen. De heer de Moor weigerde zelfs een gedegen stuk advies van een vergunninghouder. De volgende les aan hem is, dat je met een pleistertje en een kusje problemen die hem niet raken nooit opgelost worden.

    • Zolang het voor de burger niet duidelijk is of de zendmast rechtmatig geplaatst is, heeft diezelfde burger recht op duidelijkheid. Jammer voor de vergunningshouders cq eenzijdig belanghebbende, maar het is niet anders. Blindelings afgaan op zogenaamde “gedegen” adviezen van deze belanghebbenden is niet de goede en objectieve route. We wachten rustig het antwoord af van het college op de vervolgvragen. Zolang er geen passende en sluitende beantwoording komt, moet ik uitgaan van onrechtmatige plaatsing.

  2. 4 kilowatt dat is een hoog vermogen ,te vergelijken met radarstraling in het microgolfgebied van het radiospectrum. Als de zendmast signalen van gepulseerde radio energie uitzend, en dat doen deze systemen, dan is het piekvermogen zeer hoog te vergelijken met intensieve radarstraling. Er is een groot verschil in continue uitgezonden vermogen uit gedrukt in gemiddeld vermogen en piekvermogen jammer genoeg is dat verschil alleen bij zeer goed onderlegde radio technici…Agentschap Telecom meet slechts de gemiddelde vermogens en misleid het publiek!

  3. Vermogen wordt immers per tijdseenheid gemeten in Joules per seconden , daar zit de misvatting en de valse voorlichting, leken worden bedot ..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in