Noordwijk – Jaap de Moor (Bruisend Noordwijk) maakt zich zorgen over de overlast, die zendmasten teweegbrengen. Dan gaat het om trillingen, bromtonen en/of fluittonen.

Volgens De Moor krijgt hij dit soort klachten regelmatig van omwonenden van die zendmasten. Ook wordt er geklaagd over stralingsoverlast, misselijkheid, tintelingen, hoofdpijn en slapeloosheid. Hij laat weten, dat er bij de zendmast aan het Dijkzicht in Noordwijkerhout een hoog niveau elektromagnetische straling aanwezig is.

De Moor laat weten, dat in Duitsland scherpere normen bestaan voor zendmasten. Hij pleit voor nieuwe stralingsmetingen bij  zendmasten en vraagt of de gemeente strengere eisen kan opleggen aan in de toekomst te plaatsen zendmasten.

3 REACTIES

  1. Regelmatig zal wel meevallen, net wat je er onder verstaat, in Duitsland krijg je subsidie voor migratie naar aardgas, maw opmerking over strengere eisen slaat nergens op

  2. De heer de Moor weet heel goed dat zowel de zendinstallaties, als de masten moeten voldoen aan wettelijke normen, die niet alleen nationaal, maar ook gelden binnen alle landen die een CEPT-overeenkomst hebben getekend, waaronder alle Europese landen en gebruikte frequenties worden toegewezen door de ITU . Daarbij vallen de waargenomen bromtonen onder laagfrequent en de zenders in de oa genoemde mast en zenders behoren toe aan Binnenlandse Zaken wo de politie, ambulancediensten, brandweer en andere hulpverleningsdiensten. Deze stralen een hoogfrequent signalen af in een door het Ministerie van Economische Zaken toegewezen frequenties, die dus vastgesteld zijn door de ITU.

  3. In apeldoorn noord heeft de hele wijk Anklaar klachten, (oor)suizen, bromtonen. Ik inmiddels vastgestelde tinnitus, dit is begonnen een half jaar na plaatsen van de nieuwe mast in de wijk! Alle instanties zijn op de hoogte gebracht, wordt niks mee gedaan! Bezorgde Bewoners gaan nu zelf meten met profossionele aparatuur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in