Een eerdere winnaar van de Teylinger Prijs: het schooltuinproject Rusthoff

Teylingen – Voor de eerste ronde van de Teylinger vrijwilligersprijzen zijn zes activiteiten en projecten genomineerd. In een online-bijeenkomst op 29 april met vrijwilligers van alle genomineerde projecten en activiteiten zullen de twee winnaars bekend worden gemaakt. Genomineerd zijn:

De omarmband van Palliam, onderdeel van de parochie Sint Maarten. Het knopen van de armband geeft de maker ontspanning en afleiding en geeft de ontvanger, in tijden van eenzaamheid, het gevoel niet alleen te zijn. De winst gaat naar de Voedselbank.

Voorhout schoon! Een vaste groep van vrijwilligers die 1 à 2 keer per week zwerfvuil ruimt. Inmiddels zijn ook groepen actief in Warmond en Sassenheim.

Comité voor straatversiering Sassenheim. Deze vrijwilligers verzorgen de aankleding van het Sassenheimse deel van de route van het Bloemencorso Bollenstreek. Ze werken samen met Voetbalvereniging Ter Leede en scoutinggroep Tjarda.

Renovatie en instandhouding Park Rusthoff. Zo’n 300 vrijwilligers zijn er actief op alle fronten.

Online nieuwjaarsreceptie Voetbalvereniging Foreholte. De Foreholte-Nieuwjaarsshow was een digitaal (dus coronaproof) feestje voor iedereen die Foreholte een warm hart toedraagt. Een mooi voorbeeld van contact houden in coronatijd.

Plusmaatje in de buurt. Jongeren met ervaring op het gebied van bijvoorbeeld adoptie, schulden, seksualiteit en echtscheiding worden gekoppeld aan jongeren die hiermee worstelen.

Tot 21 september kan worden genomineerd voor de tweede ronde van de Teylinger vrijwilligersprijzen. Kijk hiervoor op www.welzijnteylingen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in