Warmond – De Warmondse IJs- en Skeelerclub (WIJC) is zaterdag 1 oktober bij het Nederlands Kampioenschap voor schaatsclubs als zesde geëindigd. De club, vertegenwoordigd door schaatsers van haar Trainingsgroep Bollenstreek, presenteerde boven verwachting. De WIJC was pas laat als reserve uitgenodigd voor de titelstrijd waar de veertien beste clubs van Nederland in Heerenveen om de nationale titel strijden. Elke club moet veertien rijders opstellen waarvan zes junioren die zowel bij de jongens als de meisjes een 500, 1000 en 1500 meter reden. Acht senioren mannen en vrouwen snelden op de 500, 1000, 1500 en 3000 meter naar hun snelste tijd.

De thuisrijders van Hardrijders Club Heerenveen kroonden zich tot nationaal kampioen. De Trainingsgroep Bollenstreek-schaatsers van de WIJC streden de hele wedstrijd knap mee rond de middenmoot en eindigde de titelstrijd op de zesde plaats in ‘het linker rijtje’. Maar bovenal vonden de clubgenoten elkaar langs de kant aanmoedigend voor elkaar en veel plezier hebbend. Precies de helft van de veertien deelnemers reed een nieuw persoonlijke record. Ook de reserves mochten na afloop proberen hun persoonlijke records aan te scherpen wat verschillende schaatsers ook lukten.

Tijdens het NK Clubs komen ook de profs eenmalig uit voor hun club. Zo reed Patrick Roest de snelste 3000 kilometer ooit en stonden ook wereldtoppers als Antoinette de Jong en Hein Otterspeer in Thialf aan het vertrek namens hun vereniging. Profschaatser Yves Vergeer (Team IKO) vertegenwoordigde tijdens het NK Clubs de kleuren van de Traininsgroep Bollenstreek van de WIJC. Voor sommigen was het NK Clubs echter niet met hun profprogramma te combineren. Zo moest de WIJC Ward Dielissen missen die met zijn profploeg TalentNed op trainingskamp in Inzell was. Daar reed hij bij een trainingswedstrijd wel twee nieuwe clubrecords.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in