(archieffoto)

Noordwijk – Het Zilveren Kruis gebouw aan de Van den Mortelstraat wordt gesloopt. Dat heeft wethouder Theo Alkemade dinsdag bekend gemaakt. Er komen 150 appartementen.

Het gebouw zal iets hoger worden dan het nu is, die conclusie trekt de gemeente uit een volume-studie. De gemeente staat er positief tegenover. Het zou stedenbouwkundig passen. Wel stelt de gemeente als voorwaarde dat 30% van de appartementen valt binnen de sociale sector oftewel betaalbaar. Aan de overkant op het parkeerterrein van het Zilveren Kruis komen villa’s. Het plan moet nog de formele procedure in. Het Zilveren Kruis verhuisde in 1972 van Woerden naar Noordwijk. In 2011 vertrok men naar Leiden.

7 REACTIES

  1. Waarom moet dit nu weer hoger? Het is nu al hoogste gebouw in die hele wijk. En dan natuurlijk weer villa’s. Ook hier waarom?
    Gewoon houden aan huidige bestemming! Zelfde volume en hoogte en parkeerterrein weer terugbrengen naar groen wat het ook was. Hoe moeilijk is dit nu voor de gemeente?

  2. 150 appartementen op dit stuk grond, inclusief het groen behouden. Daarnaast staat er ook nog een charmante, authentieke 2 onder 1 kap woning uit de jaren 20-30 op de hoek. Historisch en architectonisch gezien de moeite waard om te behouden! 150 appartementen brengt een hoge parkeerlast met zich mee. Waarschuwing aan bestuur en omwonenden: het bestaande kantoor had veel parkeerplaatsen nodig op het terrein en aan de overzijde van de Gooweg, maar had die niet voldoende. De parkeerberekening mag dit niet meerekenen. Zorg nu eens voor voldoende parkeerplaatsen op EIGEN terrein voor het NU, en ga niet verrekenen met een norm uit de tijd dat het gebouw neergezet is……. 150 appartementen betekent volgens de Noordwijkse normen 1,55-1,8 parkeerplaatsen per appartement: snel gerekend ca. 250 parkeerplaatsen op eigen terrein…….. ik geef het je te doen…..

  3. Ze krijgen een mooi uit zicht die parkeerplek was toch ook van die geweldige bollen grond maar daar mogen wel villa’s op anders past het zeker niet in het rijdje van de gooweg lekker hoor een dure villa bij die stoplichten .En de rest van die bouw grond wat doen we daar mee .Kost nog steeds 12000000

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in