foto PB

Noordwijk – Bewoners van Offem Zuid balen enorm vanwege de resultaten van hun zonnepanelen.

Bij hun huizen zijn standaard zonnepanelen op de daken aangebracht, maar die panelen zorgen maar voor een ‘zeer geringe opbrengst’, zo geeft GroenLinks-raadslid Cynthia Maan aan in vragen aan B & W. De reden hiervoor is volgens haar duidelijk: ,,Bij een groot aantal huizen zijn de panelen aangebracht op de zonluwe kant van het huis; in noordelijke richtingen of in de schaduw van muren en daken.’’

Volgens Maan hebben de bewoners zelf geen keuze gehad op de ligging of installatie van de panelen. Ze wil van het college van burgemeester en wethouders weten, of er in de toekomst beter op dit soort zaken gelet wordt. En dat de elektriciteitsopbrengst van de zonnepanelen belangrijker moet zijn dan ‘esthetische redenen’.

7 REACTIES

 1. Bij dit soort dingen vraag ik mij altijd af wie dit verzonnen heeft,diegene die plant dat de zonnepanelen niet aan de kant liggen waar de meeste zon op schijnt (dus hoogste opbrengst ) ik heb er niet voor geleerd maar zelfs ik zou ze aan de goede kant gelegd hebben.

  • Beste Jan,
   Daarom komen de wijzen waarschijnlijk uit het Oosten (maar die hadden geen verstand van zonnepanelen ).

 2. Esthetisch verantwoord. Dus op de tekentafel is het al mis gegaan. Vervolgens gaan ze bouwen, zien de zon opkomen en weer ondergaan. Niemand die daar voortschrijdend inzicht heeft en eens aan de bel trekt?

 3. Zonnepanelen leveren zowiezo te weinig op !
  Berekeningen zijn altijd te zonnig voorgesteld .
  Alleen de installateur verdiend er aan .

 4. Zijn dit koop of huurhuizen als het koop zijn dan heeft de gemeente er toch niks mee te maken of of geven die subsidie en wordt er niet gecontroleerd.waar het geld aan besteed wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in