Foto: Gemeente Noordwijk

Noordwijk – Er zijn 200 zonnepanelen op het dak van De Muze in Noordwijk geplaatst. Hiermee wordt jaarlijks ongeveer 65.000 kWh opgewekt. Genoeg om gemiddeld 18 huishoudens van stroom te voorzien.

De zonnepanelen dragen bij aan de ambitie van de gemeente Noordwijk om in 2050 CO²-neutraal te zijn. In 2017 heeft de gemeente Noordwijk het Energieakkoord Holland Rijnland ondertekend met als doel om in 2050 een energie neutrale regio te zijn.

“In de afgelopen jaren hebben we er hard aan gewerkt om de duurzaamheidsambitie van de gemeente waar te maken voor de gebouwen in ons beheer. En we stimuleren dit ook gemeentebreed”, zegt wethouder Sjaak van den Berg.

3 REACTIES

  1. Als je 15 van de grootste zeeschepen een motor op kernenergie geeft heb je alle co2 van alle voertuigen gecompenseerd. Ze zouden geen subsidie meer moeten geven voor zonnepanelen op gronden. Hopelijk volgen er meer leegstaande daken.

  2. Beste Fred, als die schepen op kernenergie varen dan blijft al het andere vervoer op fossiele brandstoffen nog gewoon CO2 uitstoten. Maar misschien snap ik deze raadselachtige theorie wel als je ‘m uitlegt!

  3. Als gemeente CO2 neutraal wil worden, begin dan eens om de CO2 uitstoot op de KW Boulevard aan banden te leggen. De kuuroordbezoekers zitten daar op de terrassen bij mooi weer fijnstof en uitlaatgassen in te ademen.
    Bij kuuroordkwalificatie hoort ook kwaliteit lucht. Toen de titel eenmaal binnen was, is meteen begonnen met parkeren aan beide zijden. Hierdoor ontstaan de files.
    Hiervan is de commissie die predicaat kuuroord uitdeelt niet op de hoogte, tijd om ze weer eens uit te nodigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in