Lisse – Een stralende zonnige dag, die vol stond van de sportieve en sociale hoogtepunten: AV De Spartaan vierde zaterdag het 60-jarig bestaan. De atletiekbaan was kleurrijk versiert met onder andere een vlaggenlijn, gemaakt door de leden van De Spartaan. Een lijn die symbool staat voor de verbondenheid binnen de vereniging, zowel op sociaal als op sportief vlak. 

Heel wat mensen hebben kennis kunnen maken met de moeder der sporten: atletiek. Terwijl de jeugd naar het Keukenhofbos ging voor een (hard)looproute vol met verschillende atletiekonderdelen, begonnen de recreanten met een gezamenlijke warming-up. Deze Tacoyo warming-up werd gegeven door Viktor Verwoerdt en was een muzikale opwarming voor de verschillende jubileum wandel- en loopafstanden. Iedereen ging op zijn eigen tempo van start, met behulp van zogeheten ‘pacers’. Dit alles onder leiding van ervaren trainers. 

Het officiële gedeelte werd afgesloten door de opening van de Kinderspeelplaats. Twee pupillen mochten het lint doorknippen waarna alle kinderen direct en massaal naar de verschillende speeltoestellen renden. De twee pupillen stonden symbool voor de leden van De Spartaan die de speelplaats gerealiseerd hebben én voor de sponsoren; Stichting Lokaal Fonds Lisse, Ondernemersfonds Lisse en de Rabobank Bollenstreek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in