Foto Tessa Yanover

Noordwijk – Tessa Yanover maakt zich ernstige zorgen over de herinrichting van de Groene Long, de brede groenstrook in het Duinpark.

De Noordwijkse, die bekend is als Moedertje Groen, vindt dat de gemeente er kaalslag pleegt. Zij stelt dat de gemeente met de wijkbewoners sprak over een kapvergunning voor zeven bomen, maar dat in twee weken tijd honderden bomen werden geveld. Volgens Yanover zal het nog jaren duren voor de natuur weer in evenwicht is.

De gemeente spreekt van een grondige opknapbeurt. Het zou gaan om zaailingen die bij verdere groei de natuur verstikken. Voor het verwijderen van dit groen is geen kapvergunning nodig. Voor de zeven bomen waarvoor een kapvergunning werd gegeven, geldt een herplantingsplicht, aldus de gemeente Noordwijk.

7 REACTIES

  1. Dus bomen onherstelbaar ‘snoeien’ is geen illegale kap? Over een paar jaar staan deze op omvallen en zullen alsnog worden geveld.

  2. Gemeente Noordwijk knapt de Groene Long grondig op. Er wordt veel werk verzet. Kappen hoort er onlosmakelijk bij. Daar kun je wat van vinden. Maar om de noodzakelijke groenwerkzaamheden zo te framen… Dan ga je echt voorbij aan de feiten. Gelukkig zien heel veel mensen de groenwerkzaamheden in het juiste perspectief en waarderen ze de werkzaamheden wel. Op naar een mooie en ook vitale Groene Long waar bijen, egeltjes en vogels zich thuisvoelen.

  3. De reacties die ik leess zijn niet mals!
    Hoe vetklaart u dat u meer bomen heeft gekapt dan in de vergunning staat? Hoe verklaart u de reacties van veel inwoners die menen dat de gemeente de burger niet goed geïnformeerd heeft?

  4. De gemeente stelt heel veel mensen te weten die de werkzaamheden in het juiste perspectief zien. Dan ben ik wel heel benieuwd wat volgens de gemeente dan het “juiste” perspectief is. Ik spreek vrijwel dagelijks omwonenden, de mensen die veelvuldig gebruik maken van het wandelpad. Tussen al die mensen ben ik er niet één tegengekomen die zich positief heeft uitgelaten over de werkzaamheden. Stuk voor stuk is iedereen zich rotgeschrokken van de totale kaalslag! En wat er voor terugkomt? We moeten het maar afwachten… In ieder geval is uit andere gemeentes bekend, dat het aanleggen van een zogenaamde insectenstrook, vaak uitloopt op een fiasco. Binnen 2 jaar transformeert overal het schattige bloemenweitje in een braakliggende strook vol brandnetels. Al die bomen en struiken, ingeruild voor een strook brandnetels. Is dat het juiste perspectief, gemeente Noordwijk?

  5. Wat een triest aanblik geeft deze kaalslag. Ik woon er 45 jaar. Het is altijd een plezier geweest om er te wandelen en zeker toen met mijn hond. Onder het mom van gevaarlijk is deze kaalslag alleen maar weer om in de toekomst geld te besparen op onderhoud. Mijn groene long waar ik altijd zo trots op was om er naast te wonen. LEVE DE VOORUITGANG.????

  6. Het hout wordt hergebruikt in het park als afscherming, als damwand voor de steile kant, en als insectenhotel. Daarnaast wordt er serieus rekening gehouden met wat direct aanwonenden vinden. Eerst maar eens afwachten hoe het deze zomer er uit ziet!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in