Foto PB

Noordwijk/Lisse – Het bedrijf Vivamente in Lisse voert een cliëntenstop in; het budgetplafond is bereikt.

Dat laten de beide gezondsheidszorgpsychologen weten aan de Noordwijkse gemeenteraadsleden. De cliëntenstop is voor alle vergoede zorg voor kinderen en jongeren, omdat het budgetplafond is bereikt. Hiermee is de basis GGZ voor jongeren niet meer voor iedereen toegankelijk en dat baart de gezondheidszorgpsychologen grote zorgen.

De vraag is het afgelopen jaar enorm toegenomen, mede door de coronamaatregelen, die heeft gezorgd voor steeds meer psychische klachten bij de jeugd. Gehoopt wordt, dat de gemeenten extra geld in het potje voor vergoede zorg stoppen: ,,Een kind kan geen negen maanden wachten op zorg, als die zorg nu nodig is.’’

1 REACTIE

  1. Is dit van deze tijd of was dat vroeger ook ik kan het best begrijpen in de jachtige maatschappij maar mensen willen ook teveel .Ik weet wel toen wij jong waren was moeder thuis veel kinderen op straat geen telefoon geen games lekker buiten spelen met zijn alle .Als je nu door de wijken rijd zie je hier en daar een kind .Het is gewoon zielig voor die kinderen dat ze nu al depressief zijn .Met nog een heel leven voor de boeg .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in