Foto: Gemeente Teylingen

Voorhout/Sassenheim – Enkele Teylingse raadsleden hebben zorgen over de route die de bussen voor het Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) straks door Voorhout en Sassenheim gaan volgen. Dat bleek dinsdag tijdens de behandeling van de Mobiliteitsvisie in de raadscommissie Ruimte.

Het is de bedoeling dat de HOV-buslijn tussen Noordwijk en Schiphol na de realisatie van de noordeljjke randweg in Voorhout sneller door Voorhout en Sassenheim gaat rijden. Hiervoor zullen er aanpassingen plaatsvinden op de route die de bus gaat volgen, zoals in Voorhout op de Schoutenlaan en Oosthoutlaan en in Sassenheim op de Rijksstraatweg, Hoofdstraat en Van Pallandtlaan.

CDA-raadslid Sybrinne de Vries liet weten dat zij bang is dat met name de Oosthoutlaan en de Van Pallandtlaan een racebaan worden omdat de bussen van de HOV sneller moeten gaan rijden. Zij werd hierin gesteund door Dion Piket van de gelijknamige eenmansfractie. Hij vindt het ongewenst als de HOV-bussen zich straks door de bebouwde kom moeten gaan persen, zo liet hij weten. Martijn van Duijvenbode (Trilokaal) had zich daarnaast verwonderd over het feit dat een aantal jaar geleden enkele bushaltes zijn opgeheven, terwijl er nu weer nieuwe bushaltes moeten worden aangelegd ten behoeve van de HOV.

Het CDA liet weten te overwegen een motie in te dienen over de HOV.

Hieronder een bewoner aan de Van Pallandlaan die insprak.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in