Foto Rose Marie Keijzer

Warmond – Omwonenden van een windmolen op een perceel aan de Dorpsstraat in Warmond maken zich zorgen over hun veiligheid. In een brief aan de gemeente Teylingen dringen zij aan op snelle maatregelen tegen de eigenaar van de zonder vergunning geplaatste windmolen.

De windmolen is in september 2018 zonder vergunning geplaatst. Volgens de eigenaar heeft hij geen vergunning voor de molen nodig, maar de gemeente is het daar niet mee eens. Omdat er volgens het bestemmingsplan ook geen vergunning kan worden afgegeven is de gemeente daarom een procedure gestart om de eigenaar te bewegen de molen te verwijderen. Om hem onder druk te zetten heeft de gemeente dwangsommen opgelegd, maar de windmoleneigenaar is daartegen in beroep gegaan bij de rechtbank.

Als gevolg van de storm van de laatste dagen heeft de windmolen volgens omwonenden veel geluidsoverlast veroorzaakt. Zij zouden ’s nachts wakker gehouden worden door het op volle toeren draaien van de molen. Ook maken zij zich zorgen over de mogelijkheid dat bij een zware storm onderdelen van de molen kunnen losraken, die hierdoor schade aan personen en eigendommen kunnen veroorzaken. In een brief vragen zij de gemeente te onderzoeken of de eigenaar van de windmolen verplicht kan worden bij windkracht 4 of meer de molen stil te leggen, in afwachting van een uitspraak in de beroepszaak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in