Zorgen over afsterven jonge bomen door droogte

foto PB

Noordwijk/Noordwijkerhout/De Zilk – NZLokaal is bang dat jong aangeplante bomen in de gemeente de aanhoudende droogte niet overleven. Ze stellen er vragen over aan B&W.

Als voorbeeld noemen ze twee straten in Noordwijkerhout. Aan de Oosterduinen (101 bomen aangeplant) zouden er 91 dood zijn. Aan de Victoriberg zouden van de 71 geplante bomen er 24 dood zijn.

De partij wil weten of de gemeente kan terugvallen op garantie van het bedrijf dat de bomen leverde. Ook zijn ze benieuwd naar de kosten van nieuwe aanplant en wat het gemeentelijk beleid is bij het water geven aan nieuw aangeplante bomen. Daarnaast wil NZLokaal weten of er FIXI-meldingen zijn gedaan over de zieltogende boompjes en wat daaraan wordt gedaan door de gemeente.

4 REACTIES

  1. Ik maak me zorgen om de hoogte van de gas en elektra rekening en niet om een paar boompjes,
    laten de leden van NZLokaal een gieter pakken en ga de boompjes water geven, probleem opgelost.

  2. “Garantie van het bedrijf dat de bomen leverde” ???? Wat een domme vraag van NZL-lokaal, terwijl je weet dat watertekort de oorzaak is van de sterfte van de bomen.
    Voorts…..waarom vraagt deze partij naar de kosten van de nieuwe aanplant? Vragen om te vragen? Had deze partij dit ook gevraagd als de bomen niet dood zouden zijn?
    NZL-lokaal blinkt over het algemeen niet uit in goede vragen. Dit is er weer een staaltje van. NZL-lokaal, besteed a.u.b. uw aandacht aan urgentere zaken!

  3. Logisch dat jonge bomen doodgaan extreme hitte kunnen ze niet aan wel regelmatig water blijven geven zeker nu extra als nomaal !!

  4. Zo erg dat op het Bavoterrein zoveel prachtige bomen gekapt zijn! Een boom of bos geeft zoveel schaduw en koelte, jonge aanplant heeft aandacht en zorg en vooral water nodig!! Nog steeds geeft de gemeente wekelijks kapvergunningen af, straks herinnert alleen de naam ( landgoed in den houte) nog aan de bomenpracht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in