Noordwijk – De bewonersgroep Tegengeluid aan Zee maakt zich ernstige zorgen over de verontreiniging van het Jan Kroonsplein met asbest en zware metalen. Tegengeluid deed een WOB-verzoek om alle informatie over de plannen voor het Jan Kroonsplein boven water te krijgen. Onderdeel hiervan was een brief van de Omgevingsdienst West-Holland (ODWH), waarin de verontreiniging wordt gemeld.

De rapporten hiervan aan de gemeente ontbreken echter bij de stukken die Tegengeluid ontving naar aanleiding van het WOB-verzoek. De bewonersgroep is vooral ongerust over het braakliggende stuk grond. Eerdere verzoeken aan de eigenaar en de wethouders Van den Berg en Ter Hark leverden geen duidelijkheid op. Tegengeluid aan Zee vraagt deze informatie nogmaals op bij beide wethouders. Ook vragen ze om het braakliggende stuk grond vol puin goed af te schermen aan de kant van het Jan Kroonsplein.

Daarnaast informeert het college de gemeenteraad niet juist over het Jan Kroonsplein, aldus Tegengeluid aan Zee. Dat zou blijken uit antwoorden op vragen die de PvdA-fractie hierover stelde. Volgens Tegengeluid wordt in het huidige plan teveel grond bebouwd en wordt ook de rooilijn aan de kant van de Binnenweg ruimschoots overschreden.

2 REACTIES

  1. Deze zaak stinkt letterlijk en figuurlijk. Waarom worden deze feiten achtergehouden door de gemeente. In welke persoon of personen hun belang is dat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in