Zorgen over dumpafval naast containers

Lisse – De Lisser D66-fractie maakt zich zorgen over de toename van afval dat naast de afvalcontainers wordt gedumpt in plaats van erin. Volgens de partij leidt dit niet alleen tot extra verwijderkosten, maar zorgt het ook voor de nodige ergernis bij omwonenden.

D66 wil van B&W weten of het klopt dat er meer afval wordt gedumpt en als bekend is op welke plekken dit vooral plaatsvindt, er speciale maatregelen kunnen worden genomen. De partij draagt ook een mogelijke oplossing aan. In diverse gemeenten wordt het dumpgedrag succesvol tegengegaan door “tuintjes” aan te leggen rondom de containers.

Mogelijk kan Keukenhof hierbij helpen, aldus de partij.

2 REACTIES

  1. Naar mijn mening is dit een landelijk probleem en zou dit in 2020 waarin we raketten naar de maan sturen het beter zou zijn om dit te gaan digitaliseren? Sensoren plaatsen in de containers en het gebruik monitoren. Mocht een container bijvoorbeeld na een tijdje niet meer open gaan of bijna vol, zou er een melding binnen moeten komen op een centrale in de bepaalde regio. Zo kan je ook logistiek beter aansturing geven op de chauffeurs die nu ,te vaak onnodig een route afleggen die halve tot bijna lege containers ophalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in