Noordwijk – Verschillende politieke partijen maken zich zorgen over de almaar groter wordende wachtlijsten voor de jeugdzorg.

Oppositiepartijen PvdA, Doen! en Bruisend Noordwijk noemden de lange wachtlijsten ‘dramatisch’. Raadslid Van Dokkum (PvdA): “Dit is een jeugdzorginfarct; de jeugd staat nu op een wachtlijst om op een wachtlijst te komen.” De partijen vinden, dat de gemeente extra geld moet uitgeven om die wachtlijsten weg te halen. Wat daarnaast ook meespeelt, is dat de huidige zorg te veel naar ‘lichtere gevallen’ zou gaan waardoor wachtlijsten alleen maar verder oplopen.

Wethouder Dennis Salman gaf aan, dat er al veel gedaan wordt tegen dit probleem. Hij vond dat de Rijksoverheid met meer geld moet komen. Dit voorstel is inmiddels verworpen. Raadslid Duijndam (VVD): “Er wordt volop aan gewerkt om de tekorten in te lopen. De mensen om te helpen zijn niet te vinden.”

2 REACTIES

  1. Het is indertijd de grootste blunder geweest om Jeugdzorg toe te vertrouwen aan de gemeenten. Dat zou goedkoper zijn! Bij de gemeenten zit geen professionaliteit v.w.b. Jeugdzorg.

  2. Het werd met Prinsjesdag nogmaals benadrukt: er komt 1,3 miljard euro extra “voor de jeugdzorg”, zei koning Willem-Alexander. Van de gemeenten die de NOS-vragenlijst invulden, zegt een derde dat ze het geld daar maar gedeeltelijk aan besteden. … Dat kan, want het geld is niet geoormerkt door het kabinet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in