Zorgen over Knarrenhof

Voorhout – De initiatiefgroep Knarrenhof Voorhout maakt zich zorgen over de mogelijkheid tot deze woonvorm in hun woonplaats. Dat melden zij in een brief aan college en gemeenteraad van Teylingen.

Knarrenhof is een woonvorm voor ouderen die zo lang mogelijk zelfstandig willen wonen, zonder afhankelijk te zijn van derden. Knarrenhofbewoners helpen elkaar waar nodig. Volgens de initiatiefgroep zou Nieuw Boekhorst een ideale locatie zijn voor een Knarrenhof. Dat zou gebeuren via collectieve zelfbouw. Omdat Nieuw Boekhorst wordt ontwikkeld door projectontwikkelaars, is de angst dat de Knarrenhof geen grond zal kunnen verwerven in het gebied.

Zij vragen de gemeenteraad in de gebiedsvisie op te nemen dat minimaal 10% van de woningen bestemd is voor collectieve zelfbouw. Alleen dan zou Knarrenhof Voorhout een kans van slagen hebben, aldus de initiatiefgroep.

1 REACTIE

  1. Net als in de gemeente Leiden waar ook de projectontwikkelaars ook voorrang hebben. Zo jammer en zo’n gemiste kans. Al jaren probeert Knarrenhof hier grond te kopen. En dan met grote droge onschuldige ogen vertelt een wethouder voor de tv dat ze hun best doen 😡

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in