Zorgen over kosten inburgering statushouders Lisse

Foto: NOS

Lisse – Vanaf komend jaar zijn gemeenten zelf verantwoordelijk voor de inburgering van statushouders. Politieke partijen maken zich zorgen over de kosten en haalbaarheid hiervan, zo werd woensdag duidelijk tijdens een commissievergadering in Lisse.

Wethouder Jolanda Langeveld geeft aan genoeg budget vanuit de overheid te krijgen om de inburgering te kunnen betalen, maar dit blijft onzeker door het vermoedelijk stijgende aantal statushouders. Daarnaast is de gemeente hard aan de slag om alles voor komend jaar rond te krijgen.

4 REACTIES

  1. Niet alleen in Lisse, maar geheel Nederland. Zo weer over de schutting geflikkerd door de centrale overheid en de burger betaald het gelach, niet alleen financieel.
    15 mio trekt de overheid uit om appartementen te maken voor asielzoekers die de AZC’s verstoppen. Terwijl onze eigen kinderen tot dik na hun 30e thuis kunnen blijven wonen. En de rijkere Nederlander, die vlucht naar warmer oorden.
    Mag je allemaal ook niet meer zeggen want dan discrimineer je weer.

  2. Ze komen hier met niks en krijgen alles en nog ontevreden ook en de nederlander mag er voor betalen. Ben benieuwd hoelang dit land dit nog volhoud als je weet dat er 1000 per week dit land binnen komen.

  3. Geen extra cent naar de zorg, maar aan immigratie kost het 27 miljard per jaar in Nederland. Immigratie wordt door de EU van harte toegejuicht en Nederland volgt braaf. De werkende Nederlander kan het hele circus betalen. Wat een falend overheidsbeleid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in