foto Google Streetview

Sassenheim – Bij de leden van de raadscommissie Ruimte van de gemeente Teylingen leven nog wat zorgen over de verkeersveiligheid in de Westerstraat in Sassenheim.

De Protestantse Gemeente Sassenheim wil een nieuw kerkelijk centrum bouwen op het momenteel braakliggende stuk grond aan de Westerstraat. Daarover zijn de leden van de commissie positief, maar er bestaan wel wat zorgen over de verkeersveiligheid in de Westerstraat na de realisatie van het centrum. Onder het nieuwe kerkelijk centrum moet namelijk een parkeergarage komen, terwijl er straks ook nieuwbouw van een supermarkt en woningen plaatsvindt aan de naastgelegen Hortuslaan. Dat alles zou de verkeersveiligheid op de Westerstraat wellicht negatief kunnen beïnvloeden, vrezen enkele commissieleden, die ook waren benaderd met het oog op de verkeersveiligheid voor de leerlingen van de nabijgelegen basisschool De Overplaats.

Wethouder Marlies Volten denkt echter dat de bouw van het kerkelijk centrum, en later de supermarkt en woningen aan de Hortuslaan, de verkeersveiligheid op de Westerstraat niet echt nadelig gaan beïnvloeden. De verkeersstromen van het kerkelijk centrum en de school zullen volgens haar op verschillende tijden plaatsvinden, terwijl zij erop vertrouwt dat er goede afspraken met supermarkt Hoogvliet gemaakt kunnen worden over de bevoorrading van de winkel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in