Noordwijk – Gemeenteraadslid Jordy de Mooij (CDA) maakt zich zorgen over de veiligheid van strandgangers.

Volgens hem is het huidige waarschuwingssysteem niet veilig genoeg. Hij wijst hierbij op de tragische dood van minimaal vier mensen, die verdronken in het water bij andere kustgemeenten. Hij geeft aan dat de vrijwilligers van de reddingsbrigade hun handen vol hebben aan strandgangers, die ondanks de rode vlag toch de zee in gaan. De Mooij wil van het college van burgemeester en wethouders weten, of er een alternatieve manier van voorlichting over zwemveiligheid gegeven kan worden.

Het college heeft enkele weken de tijd om te reageren.

3 REACTIES

  1. Misschien eerst leren luisteren en opvolgen van de instructies van de deskundige strandwachten, de meeste mensen hebben er echter sch..t aan! Mensen hebben ook hun eigen verantwoordelijkheid, je kan niet alles bij de overheid cq gemeente neerleggen, maar ja, een ander de schuld geven is altijd makkelijker. Je kan ook wachten op een ongeluk met kitesurfers, hoe vaak gebeurt het niet dat reddingswerkers weer uit moeten varen om mensen te redden, die onverantwoord bezig zijn geweest

  2. De posten van de Noordwijkse Reddingsbrigade zijn heel vaak gesloten terwijl het strand bom vol zit. De strandwachten zouden zich ook beter over het strand moeten verdelen in plaats van op de post blijven hangen.

  3. Sinds wanneer is er zoveel paniek de zee bestaat al eeuwen Een paar dagen dat hij trekt dat gebeurd elk jaar en wat de vorige schrijver zegt de mensen hebben ook der verantwoordelijkheid en als ouders niet de hele dag naar een telefoon kijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in