Wijkmanager Staas Lucassen

Sassenheim – Wanneer zorgverleners nauwer samenwerken, zal dat leiden tot betere kwaliteit van zorg voor de patiënten. Dat is de gedachte achter de onlangs opgerichte stichting Zorggroep Sassenheim. Op 11 maart is de aftrap.

Niet alleen door het uitwisselen van informatie wordt de zorg verbeterd, maar ook met het opzetten van nieuwe projecten.
Binnen de Zorggroep Sassenheim hebben twee huisartsen, een diëtist, fysiotherapeut en apotheker zich verenigd. Verwacht wordt dat de Zorggroep zal doorgroeien naar een samenwerkingsverband van experts uit de eerstelijns zorg uit heel Teylingen. Als voorzitter van de Zorggroep Sassenheim functioneert Patrick Nanninga, huisarts in Sassenheim.

Door een beter overleg en het meer richten op de oorzaak van de klachten in plaats van het gevolg, kan het herstel sneller verlopen. Dat moet ook gaan leiden tot lagere zorgkosten, al is dat niet het eerste doel. Zorggroep Sassenheim richt zich in de startfase vooral op het verbeteren van de chronische zorg, zoals COPD, diabetes, astma, angststoornissen en/of depressie. Voor meer informatie: www.zorggroepsassenheim.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in