‘Zorgvuldig kijken naar betaald parkeren station Sassenheim’

Archieffoto Andrea Geijteman

Sassenheim – De Teylingse wethouder Bas Brekelmans wil dat invoering van betaald parkeren bij station Sassenheim eerst zorgvuldig wordt onderzocht.

Brekelmans liet dit dinsdagavond weten aan de raadscommissie Ruimte. Verschillende inwoners hebben er bij de gemeente Teylingen op aangedrongen om een vorm van betaald parkeren in te voeren bij het station vanwege de beperkte parkeerruimte, maar de wethouder wil hier eerst zorgvuldig naar kijken en overleggen met de provincie Zuid-Holland, ProRail en de NS. Brekelmans wil ook eerst duidelijkheid hebben over de gevolgen van het invoeren van betaald parkeren voor de omliggende wijken. Hij is bang voor een ‘waterbedeffect’ als bij het station betaald parkeren wordt ingevoerd. Reizigers zouden hun auto’s dan eerder gaan parkeren in de straten nabij het station.

Eerdere onderzoeken van de gemeente gaven aan dat zo’n 20 procent van de bij het station geparkeerde auto’s afkomstig is van langparkeerders die liever gratis bij station Sassenheim parkeren dan betaald bij de luchthaven Schiphol.

4 REACTIES

    • Niet echt. Uiteraard eerste dag/ 2 dgn gratis, maar betalen daarna geeft evengoed een waterbedeffect (van langparkeerders).

  1. Betaald parkeren in een vorm van abbonnement voor langparkeerders zou een alternatief zijn. Gemeente Teylingen (Sassenheim) is juist zo relaxed omdat het geen parkeergeld vraagt. De wijze waarop de wethouder zich inzet bevalt mij goed, eerst onderzoeken wat de effecten zijn, we willen uiteraard geen langparkeerders in de naast gelegen wijken.

  2. Ik ben bang dat wederom een uitbreiding noodzakelijk is. Door de week is het een uitdaging daar nog een plek te vinden ná 9 uur in de ochtend. En laat dat maar wat geld kosten om de investering weer terug te krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in