Bollenstreek – De zomervakantie is voorbij. Na een rustige periode op de weg zijn de fietspaden weer bezaaid met werkende Nederlanders en bepakt en bezakte schoolgaande kinderen.

Een fietsongeluk schuilt zeker nu in een klein hoekje. Maar waar in Nederland gebeuren eigenlijk het vaakst ongevallen met fietsers? Dit is in Zuid-Holland, zo blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van Rijkswaterstaat.

In het laatst gemeten jaar waren er gemiddeld 4,9 fietsongevallen per 10.000 Nederlanders. In Zuid-Holland gaat het zelfs om 6,5 ongelukken per 10.000 inwoners.

2 REACTIES

  1. En maar aanmodderen , de middelbare mens iedere keer de fout in gaan op trottoir fietsen . Tegen het verkeer fietsen en scooter manoeuvreren. Dan nemen de kinderen het vanzelf over . Conclusie: kudde gedrag die in de fout gaan . Hou je Aan de Regels !! Ook opvoeders .

  2. Als ze eens van gemeente en provincie de fiets paden eens per jaar schoon houden van groen en over hangende bomen .En de bromscooter zich ook eens aan de snelheid houden dat schild al de helft.Maar het is wel de drukste provincie van ons land .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in