Zwarte Tulp in Voorhout “interessant”

Voorhout – Wethouder Arno van Kempen heeft er al over gesproken met een bestuurslid van het nu in Lisse gevestigde museum De Zwarte Tulp: een mogelijke verhuizing naar de bollenschuur van Westerbeek nabij de Ruïne van Teylingen in Voorhout.

Van Kempen liet dit maandag weten tijdens de vergadering van de Teylingse raadscommissie Welzijn. De commissie sprak over de mogelijke aankoop van het Westerbeek-terrein nabij de Ruïne van Teylingen, waar de bollenschuur onderdeel van uitmaakt. Raadslid Dion Piket van de Fractie Piket noemde museum De Zwarte Tulp als een van de partijen die mee zou kunnen praten over een nieuwe invulling van de bollenschuur, als deze door de gemeente zou zijn aangekocht om de omgeving van de ruïne nader in te vullen. Het museum zou eerder verhuizen naar een ander pand in Lisse, maar deze verhuizing is van de baan. Piket ziet er wel iets in als het museum naar Voorhout zou komen.

Van Kempen noemt een mogelijke vestiging van De Zwarte Tulp op het Westerbeek-terrein “een interessante optie”. Hij had daarom al “een kopje koffie gedronken” met een bestuurslid van het museum om te peilen of daar interesse bestaat om het museum nabij de Ruïne van Teylingen onder te brengen.

Westerbeek bollenschuur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in