Bollenstreek – Zwembaden in de Bollenstreek verhogen de prijs voor het zwemmen. De reden is de stijgende energieprijs die ook voor de zwembaden voor veel hoofdpijn zorgt. Zwembad BinnenZee in Noordwijk verhoogt de prijs met 7,5%, een paar uur zwemmen kost daar nu 6,50 euro. Zwembad Wasbeek in Sassenheim verhoogt de prijs vanaf januari met 10%, de prijs voor zwemmen zal daarmee oplopen tot rond de 5,20 euro.

Een medeweker van zwembad Wasbeek in Sassenheim legt uit dat de situatie nu nog houdbaar is, omdat de energieafspraken zijn gemaakt tot januari. Vanaf januari zal er een nieuw energiecontract worden afgesloten en daarmee moeten de kosten voor het kaartje omhoog. Er zijn al veel zorgen over de begroting van 2023. Zwembad BinnenZee heeft de verhoging van 7,5% vanaf 1 september ingevoerd. De kosten zijn te hoog legt een medewerker uit. Na de coronaperiode was de verwachting dat het zwembad goed zou draaien, maar de kosten zijn gewoon te hoog, aldus Zwembad BinnenZee.

Het zwembad in Hillegom is een buitenzwembad dat deze week nog open is voor de winterstop. Een medeweker laat weten dat in april opnieuw naar de energiekosten wordt gekeken en dat er dan mogelijk wat zal veranderen aan de prijs. Zwembad de Waterkanten in Lisse is dicht tot december 2022 in verband met noodzakelijke reparaties.

Klik op de volgende link om alle berichten over de energiecrisis te lezen!

1 REACTIE

  1. Op het oude Bollenbad lag op het dak aan de zuidkant zeker 100m2 zonneboilerplaten. Grote zwarte platen bestaande uit honderden minibuisjes allen verbonden met grote buizen aan weerszijden. Heeft het nieuwe zwembad dat niet op het dak liggen en waarom niet?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in