Noordwijkerhout – De Noordwijkerhoutse Zwemvereniging is op zoek naar zwemwater voor haar leden. De zwemclub maakte gebruik van De Schelft in Noordwijkerhout, maar dat zwembad is voorlopig niet bruikbaar nadat een grote brand het bijbehorende sportcomplex in de as legde.  

‘Er speelt al een tijdje een dilemma in de Bollenstreek dat er een tekort aan badwater is. Als je een tekort aan badwater hebt en er valt wat weg, heb je een acuut probleem. Dit kun je er eigenlijk niet bij hebben’, zegt bestuurslid Derik Huizer van de zwemvereniging.  

Een deel van de zwemtrainingen is inmiddels ondergebracht bij Zwembad BinnenZee in Noordwijk. ‘We kunnen iedereen nu één keer in de week laten zwemmen, met uitzondering van de volwassenen.’ Toch is dat niet genoeg, normaal gesproken wordt er vier keer in de week gezwommen. ‘We zijn druk bezig om het weer terug te krijgen naar het normale aantal.’ 

De zwemvereniging is daarom op zoek naar alternatieven. Ze zijn daarover in gesprek met Katwijk en Lisse. ‘De vraag is: hoe lang zal het alternatief nodig zijn? Is het een paar maanden of veel langer? We hopen op het eerste. Als het lukt om het zwembad weer open te krijgen, geeft dat voor alle partijen rust en ruimte.’ 

De zwemmers van Noordwijkerhoutse Zwem- en Reddingsbrigade zijn grotendeels opgevangen door de Noordwijkse Reddingsbrigade (NRB) en krijgen les in BinnenZee. ‘We zijn blij dat we ze kunnen helpen’, zegt voorzitter Enrico Hazenoot van de NRB.  

Lees hier alle berichten over de Schelft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in