Corsoprogramma Lisse

Gezellige corsomarkt in Dorpshart Lisse
Voorafgaand aan het Bloemencorso Bollenstreek is er vrijdag 21 april en zaterdag 22 april in het Dorpshart van Lisse de traditionele Corsomarkt. Niets is er gezelliger dan heerlijk te slenteren over deze tweedaagse markt, genieten van de kleuren van bloemen en fruit, de geuren van noten en kaas en de uitbundige manier van aanprijzen van hun waren door de marktkooplieden. Op zaterdag kunt je aansluitend het bloemencorso van de Bollenstreek bekijken.

Tijden:
Vrijdag 21 april:                10:00 – 17:00 uur
Zaterdag 22 april:            10:00 – 17:00 uur
Meer info: www.vvvlisse.nl

Museum De Zwarte Tulp
Tentoonstelling William Morris, Patronen van Bloemen
Dit voorjaar staan de bloempatronen van William Morris  (1834 – 1896) centraal in Museum De Zwarte Tulp. Morris’ ontwerpen kenmerken zich door een overvloed aan bloemen, repeterende patronen en intens kleurgebruik. De Morris & Co. behangsels en stoffen worden – ooit met de hand gedrukt maar nu machinaal – nog steeds, ruim honderd jaar later, geproduceerd en wereldwijd verkocht.

William Morris (24 maart 1834 – 3 oktober 1896) is een belangrijke ontwerper van het 19de-eeuwse Engeland. Hij was een van de grondleggers van de Arts and Crafts beweging. Deze beweging, waarbij ambacht voorop stond, veranderde het Engelse interieur.

Botanische prenten als inspiratie
Inspiratie voor zijn ontwerpen vond Morris in zijn eigen tuin van Kelmscott Manor, in de natuur en in geïllustreerde boeken. In zijn uitgebreide bibliotheek bevonden zich ook verschillende 16de-eeuwse plantenboeken. In het Prentenkabinet van Museum De Zwarte Tulp worden tijdens de tentoonstelling historische prenten uit deze boeken getoond.

Hedendaagse Arts & Crafts
Hilde Strijdveen en Marleen de Valk (alumni van de Associate degree Arts & Crafts 2016, Willem de Kooning Academie/Rotterdam Academy) tonen parallel aan deze tentoonstelling voorbeelden van hedendaagse Arts & Crafts ontwerpen.
Gedurende de tentoonstelling William Morris, Patronen van Bloemen worden er lezingen en workshops georganiseerd voor jong en oud.
De tentoonstelling is in samenwerking met De Mooiste Muren (www.demooistemuren.nl) en Morris & Co. (www.william-morris.co.uk).

Tijden:
17 maart tot en met 6 augustus 2017
Dinsdag t/m zondag 10:00 -17:00 uur

Meer info: www.museumdezwartetulp.nl