Warmond – De vriendschappelijke samenwerking tussen de dorpen Warmond en het Franse Champigné (JWC) bestaat 20 jaar. In het kader daarvan vormde een grote groep Nederlanders en Fransen het afgelopen weekend het getal twintig op het veld van het plaatselijke sportcomplex in Champigné.

Naast het belangrijkste evenement, konden de Nederlanders tijdens het Hemelvaartsweekend genieten van het kasteel van Angers en het Parc Oriental in Maulévrier. ’s Avonds werd zowel in privé- als in groepsverband uitbundig gefeest met veel eten, drank en gezang. De Nederlanders waren zoals gewoonlijk onder gebracht in gastgezinnen.

Het was een bijzondere bijeenkomst, omdat de eerste voorzitters van de jumelage comités hierbij aanwezig waren. De hoogbejaarde mevrouw Colette van Panhuys en haar dochter Geneviève vormden het middelpunt. Ook de initiatiefnemer en oud-burgemeester Paul Jeanneteau was van de partij bij de festiviteiten.

Zowel Warmond als Champigné is geen zelfstandige gemeente meer. Ze zijn respectievelijk onderdeel van Teylingen en Hauts d’Anjou, een gemeente in het stroomgebied van rivier de Loire. Burgemeester Maryline Lézé van deze Franse gemeente benadrukte op Hemelvaartsdag bij de ontvangst van de Nederlanders het belang van de jumelage: ‘Aan de samenwerking binnen Europa hebben we vrijheid en vrede te danken. Via jullie laat de Unie haar gezicht zien.’

Bernadette van Moorsel, de huidige voorzitter van JWC, bracht haar de groeten over van burgemeester Carla Breuer van Teylingen en overhandigde daarbij passende cadeaus. Haar Franse collega Antoine Leroux overlaadde vervolgens de Nederlanders met andere waardevolle cadeaus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in