88283 cadeautjes zijn er totaal ingezameld. Bo-medewerker Cock Jue bij het recordbord.

Bollenstreek – Sintvoorieder1 heeft tienduizenden kinderen blij gemaakt. De inzamelingsactie werd afgelopen maand ook bij BO gehouden en zo hebben gulle Bollenstrekers bijgedragen aan deze mooie prestatie. BO mocht ruim 1.800 cadeautjes overhandigen aan de Sintvoorieder1 organisatie.

Voor veel kinderen is het vanzelfsprekend dat ze met Sinterklaas cadeaus krijgen. Maar kinderen die in armoede opgroeien, weten hoe bijzonder het is. Zij krijgen soms niks. Stichting Sintvoorieder1 zet zich in om kinderen uit die gezinnen een Sinterklaascadeaupakket te geven. Den Haag FM en Omroep West, samen met tien lokale omroepen, hielpen ook dit jaar een handje. Met ruim 88.000 cadeaus als prachtig resultaat.

Stichting Sintvoorieder1 maakte van al die cadeaus en andere presentjes die ze kregen samen tienduizenden pakketten. Uiteindelijk hebben 31.000 kinderen cadeaus gekregen.

Op allerlei manieren zijn de pakketten bij de kinderen terecht gekomen. Zo heeft het Leger des Heils er een aantal uitgedeeld. En dat was bijzonder, vertelt een woordvoerder. ‘Sommige gezinnen hebben spontaan toch een Pakjesavond georganiseerd, waar het anders niet gebeurd was. Ontzettend bedankt! We hebben heel veel kinderen super blij gemaakt.’

Ook andere organisaties komen met hartverwarmende reacties. Zo vertelt een jongetje uit groep 4 met een broertje van 5 jaar dat mama een brief had gehad van Sinterklaas. ‘Sinterklaas was zo druk en daarom kon hij dit jaar niet bij hun komen, maar dat ze op school wel een cadeautje zouden krijgen.’ De broertjes zijn nog snel opgegeven voor Sintvoorieder1 en dus ze hebben toch wat gehad.

Dit is een bericht van mediapartner Omroep West.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in