De parkeergarage aan de Oude Zeeweg (foto: archief).

Noordwijk – Het college van B&W in Noordwijk heeft de schriftelijke vragen van de Partij van de Inwoners over de parkeergarage aan de Oude Zeeweg beantwoord. De partij had vragen gesteld over het opzeggen van de contracten met hotels, waarin stond dat 80 van de 180 plekken gereserveerd zouden blijven voor bezoekers van de hotels, in plaats van dagtoeristen. Partij van de Inwoners wilde weten waar de hotelbezoekers nu hun auto kwijt moeten, als de parkeergarage op warme dagen al vroeg vol staat.

Het college van B&W gaf in de beantwoording aan dat de hotelgasten van de desbetreffende hotels (Villa de Duinen, hotel Het Hogerhuys en hotel Astoria) een hotelparkeerkaart krijgen. Dit concept is op dit moment al actief bij andere hotels in Noordwijk. Daarnaast is de gemeente op dit moment aan het kijken naar parkeermogelijkheden in Groot Dobbelmanduin, op momenten dat de parkeergarage vol zou staan. Het college van B&W benadrukt in de beantwoording dat dit maar een aantal weken paar jaar het geval zal zijn. Daarnaast voegt het college toe dat er in de plannen voor de parkeergarage bewust is gekozen voor een open karakter, waarbij maximaal gebruikt moet worden gemaakt van de openbare parkeerplaatsen.

 

5 REACTIES

 1. Geweldig… wederom zo een lap(zwans)middel.
  Nu moet ook na alle mindere wijken (lees) duinpark en omgeving, Groot Dobbelmanduin er aan geloven. Nog meer overlast van zoekende scheldende oververhitte toeristen in een klein over het paard getild dorpje aan zee waar toeristen en komende miljonairs strandtenten en 7 sterren vele malen belangrijker zijn dan alle andere zaken zoals Woning nood Jeugdzorg Armoede bestrijding Wmo Ouderenzorg enz enz…Goed Bezig Mij niet Bellen.!

 2. Dit parkeren in de wijk hebben ze al ingesteld. De hele wijk staat al weken ramvol met auto’s van toeristen. De parkeervergunningen voor hotels waren tot voor kort niet inzetbaar in de woonwijken (alleen wantveld, oude zeeweg, boulevard) en hier hebben ze nu dus ook Dobbelmannduin aan toegevoegd waar deze ruimte (net als in de andere drukbezette wijken) gewoon niet is).

  Mooie actie 2.5mln uitgeven voor verlagen parkeerdruk, maar de plekken waren natuurlijk al in gebruik en het lost dus niets op.

  Wellicht kan de gemeente de hotels verwijzen naar andere garages van dhr Noorlander https://noorlandergroep.nl/formulieren/ om daar nieuwe plekken te huren voor hun gasten?

  ps. waarom zijn de parkeervergunningen voor hotels zo goedkoop (8,50 per maand)? Kan me niet voorstellen dat de eerdere huur in de casino garage ook deze prijs had. Hotels berekenen dit weer voor 6.50 per dag aan de gasten. Mooi verdienmodel lijkt me zo.

 3. Zou het niet is tijd worden dat de burgermeester opstapt. Met haar aan het roer wordt het er niet beter op. Tijd voor nieuw beleid.!!

 4. Je kan toch ook in de zuid parkeren o nee daar wonen andere mensen die niets te maken willen hebben met de gewone man daar mag je niet parkeren met de smoes veiligheid . Zijn jullie wel eens door het Duinparkbgereden op een strand dag of door de gras hoek Nee dus dan kan er ook geen brandweer auto door de straten . Maar ja verschil moet er zijn . Of komt dat dat het daar allemasl VVD ers zijn .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in