Noordwijkerhout – Een bedrijf aan de Schippersvaartweg heeft een vergunning aangevraagd voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Er zouden op het terrein van het bedrijf 14 appartementen moeten komen voor elk twee personen. Het gaat om appartementen die in een te verbouwen loods en koelcel moeten komen. Er moet volgens de gemeente Noordwijk nog worden beoordeeld of aan het plan medewerking wordt verleend. De huisvesting van arbeidsmigranten op deze locatie is in strijd met het bestemmingsplan en er zal dus een afwijkingsprocedure moeten worden gevoerd.

8 REACTIES

  1. Prima idee van deze werkgever. Keurige, nette en fatsoenlijke woningen voor arbeidsmigranten, waar we niet meer buiten kunnen, is toe te juichen. En dat hierbij afgeweken moet worden van het bestemmingsplan mag geen probleem zijn. Dat is al zo vaak gebeurd. Onder andere de huisvesting van de woningen van arbeidsmigranten op de plek van de voormalige waterzuivering aan de Schippersvaartweg is ook een afwijking van het bestemmingsplan. Is een prima woonlocatie geworden. Zo zijn er nog legio voorbeelden van bestemmingsplannenafwijkingen in de gemeente.

  2. In pricipe prima idee, maar waarom zouden hier dan geen mogelijkheden zijn voor Nederlanders met woningnood? Zodat zij bv max een jaar op zo’n plek mogen overbruggen? Er worden overal mogelijkheden gecreëerd voor asielzoekers en arbeidsmigranten, maar er zijn meer doelgroepen met woningnood in de regio.

  3. Prima idee maar niet als die loods in je achtertuin staat op 12 meter van je woonhuis.
    Wordt een beetje erg veel arbeidsmigranten gezien er op diverse locaties aan dit gedeelte Schippersvaartweg al zo’n 220 arbeidsmigranten wonen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in