Hillegom – De coalitiepartijen BBH, Bloeiend Hillegom en CDA zijn voor het behouden van het huidige afvalbeleid en willen een vaste aanstelling van de afvalcoach voor 30.000 euro per jaar. Uit een evaluatie van 2023, dat tijdens de raadsvergadering donderdag is besproken, blijkt dat het afvalbeleid met de afvalcoach zijn vruchten afwerpt. Om afvalscheiding voort te zetten, blijft de gemeente daarom de afval- of grondstofcoach van Meerlanden inzetten.

De goede resultaten van de afvalscheiding heeft voor bewoners nog niet geleid tot daling van de afvalstoffenheffing. Integendeel, het tarief is in 2023 gestegen met 4% naar een bedrag van 355 euro per gezin.

De afvalcoach geeft voorlichting, kan signaleren, waarschuwen en in laatste instantie door een boa boetes laten opleggen bij overtredingen.

2 REACTIES

    • Tja een van de gecreëerd banen die ons geld kost en geen resultaat oplevert. Net als de energiecoach. Bovenal gaan de kosten voor afvalheffing nog steeds omhoog. Afvalvermindering begint bij de producent en de burger kan best zelf nadenken. Dat taakje zou een ambtenaar er best bij kunnen doen binnen het ambtenaren salaris wat met 7% gestegen is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in